Terug

Volg Vandaag Inside

Immobile en Brignone sporters van het jaar in Italië

Immobile en Brignone sporters van het jaar in Italië

15 dec 2020, 09:28

De Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport heeft Ciro Immobile en Federica Brignone uitgeroepen tot respectievelijk sportman en sportvrouw van het jaar. Immobile voetbalt voor Lazio en werd met 36 doelpunten in de Serie A de topscorer van Europa, iets wat hem de Gouden Schoen opleverde. Skiester Brignone won afgelopen seizoen drie kristallen bollen in de wereldbeker, onder meer als nummer 1 van het algemene klassement.

Vooral dankzij de doelpunten van Immobile eindigde Lazio op de vierde plaats in de Italiaanse competitie, goed voor plaatsing voor de Champions League. De spits maakte in de groepsfase vijf goals, waardoor de Romeinen zich kwalificeerden voor de knock-outfase. Bij de loting voor de achtste finales werd Lazio maandag gekoppeld aan titelverdediger Bayern München.

Filippo Ganna tekende volgens de Gazzetta voor de prestatie van het jaar. De 24-jarige wielrenner werd in Imola wereldkampioen tijdrijden en won daarna ook vier etappes in de Giro, waaronder drie tijdritten. Stefano Pioli van voetbalclub AC Milan werd gekozen tot coach van het jaar. De ploeg van de 55-jarige trainer is dit seizoen nog ongeslagen in de Serie A. Zlatan Ibrahimovic, de 39-jarige topscorer van Milan, ontving de legende-award. Voetbalclub Atalanta werd gekozen tot team van het jaar. De club van de Oranje-internationals Hans Hateboer en Marten de Roon bereikte afgelopen seizoen de kwartfinales van de Champions League en heeft zich ook nu weer, ten koste van Ajax, geplaatst voor de knock-outfase.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.