Terug

Volg Vandaag Inside

'Ik zou Jordan Henderson niet naar Ajax halen'

15 jan 2024, 09:40

John van 't Schip zei zondag voorafgaand aan het duel met Go Ahead Eagles dat hij hoopt dat Jordan Henderson de selectie van de Amsterdammers komt versterken, maar Rafael van der Vaart is minder enthousiast. De analist adviseert zijn voormalig werkgever om Henderson níet te halen.

“Ik zou hem niet halen”, zegt Van der Vaart bij Studio Voetbal. “Het is een voetballer die het heel goed doet in een heel goed team, maar ik denk niet dat hij Ajax erbovenop helpt. Daar heb je echt wel wat meer voor nodig.”

“Het is een prima speler, een goede speler”, vervolgt de oud-middenvelder. “Maar ik denk niet dat hij Ajax in een keer kampioen maakt, en als je er dan heel veel geld voor moet betalen, zou ik het niet doen.”

Ook Pierre van Hooijdonk ziet de komst van Henderson naar Ajax niet helemaal zitten. “Kwalitatief is het een absolute topspeler, ondanks dat hij nu even een halfjaar op een lager niveau heeft gespeeld, blijft dit voor welke club in Nederland dan ook een absolute versterking”. Maar: “Ik denk wel dat je weer heel flink gaat betalen en als je hem dan voor anderhalf jaar vast gaat leggen… Dit seizoen is een verloren jaar. Ga van de zomer op zoek naar een zes die je voor véél minder gaat krijgen qua salaris”, luidt het advies van Pi-Air.

De 33-jarige Jordan Henderson tekende afgelopen zomer een driejarig contract bij Al Ettifaq uit Saudi-Arabië. De middenvelder verdient daar een zeer riant salaris, maar zou het niet naar zijn zin hebben. Juventus heeft volgens Italiaanse media ook interesse in de voormalige aanvoerder van Liverpool, maar Ajax lijkt nog een streepje voor te hebben. De club moet echter ook overeenstemming bereiken met Al Ettifaq.

John van 't Schip liet zich zondag voor de camera van Vandaag Inside uit over de mogelijke komst van Jordan Henderson. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.