Terug

Volg Vandaag Inside

'Ik zou het eigenlijk een beetje asociaal vinden als Ajax Ihattaren laat vallen'

'Ik zou het eigenlijk een beetje asociaal vinden als Ajax Ihattaren laat vallen'

8 aug 2022, 22:31

Mike Verweij hoopt dat Ajax zich over Mohamed Ihattaren blijft ontfermen. De journalist van De Telegraaf vindt dat de Amsterdamse club Ihattaren, die volgens misdaadverslaggever John van den Heuvel goed contact onderhoudt met verdachten uit het Marengo-proces, niet moet laten vallen. 

“Ik denk niet dat hij blijft, maar ik hoop het", zegt Verweij in de podcast Kick-off. “Ik zou het eigenlijk een beetje asociaal vinden als ze hem laten gaan. Er wordt altijd geroepen dat Ajax geen warme club is. Als je deze jongen nu laat vallen, dan weet je dat het einde carrière is. En ik zou dat echt niet bij Ajax vinden passen.”

Volgens Van den Heuvel liet de 20-jarige middenvelder van Ajax leden van de mocromaffia in zijn auto naar het Marengo-proces rijden, en zou zijn auto in het verleden ook al eens in brand zijn gestoken. “Die jongen heeft waarschijnlijk heel domme dingen gedaan, schuurt tegen de zware criminaliteit aan, alleen er wordt iedere keer bij gezegd dat hém niet zoveel valt te verwijten”, reageert Verweij. “Hij is zelf geen crimineel. Dus ik denk dat Ajax toch nog een ultieme poging moet wagen om die jongen te redden voor het voetbal.” 

Verweij zou het een slechte zaak vinden als Ajax besluit om niet langer met Ihattaren in zee te gaan. “Slachtoffer is het juiste woord als ze hem nu laten vallen, want dat zou ik echt ontzettend hypocriet van Edwin van der Sar en de commissarissen vinden, omdat Ihattaren gewoon geen crimineel is. Bij Promes waren de signalen en bewijzen zó duidelijk aanwezig. Dat laat je dan als club passeren en dan ga je een jonge jongen als een baksteen laten vallen. Ik zou dat echt heel erg slecht vinden.” 

Ajax huurt de oud-PSV'er sinds afgelopen winter van Juventus, en heeft een optie tot koop van twee miljoen euro.

Johan Derksen en René van der Gijp bespraken eerder nog de bewogen voorbereiding van Mohamed Ihattaren bij Ajax. Bekijk het terug in de onderstaande video.

René en Johan over Mohamed Ihattaren: 'Het is elke keer iets!'
2:36
René en Johan over Mohamed Ihattaren: 'Het is elke keer iets!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.