Terug

Volg Vandaag Inside

'Ik zou Sneijder niet eens het tweede elftal van een dorpsclub toevertrouwen'

'Ik zou Sneijder niet eens het tweede elftal van een dorpsclub toevertrouwen'

8 nov 2021, 15:18

Afgelopen week maakte Wesley Sneijder bekend te gaan stoppen met de trainersopleiding van de KNVB. Hij zou het niet eens kunnen worden met de bond over het programma van de cursus. Het leverde wisselende reacties op in voetballand.

Sneijder probeerde samen met de KNVB om tot een passend plan te komen voor hem. 'Mijn wens was eigenlijk dat ik een stukje maatwerk zou krijgen. Dus dat ik meer begeleiding zou krijgen richting het managen van een team. Maar dat paste niet in het beeld van de KNVB en dan wordt het heel erg lastig werken. Helaas hebben we voor nu afscheid van elkaar genomen', maakte Sneijder bekend bij RTL.

In het AD vroeg columnist Leon ten Voorde zich zaterdag hardop af om wat voor maatwerk het zou gaan. 'Halve dagen in de klas? Pas na twaalven beginnen? Spieken mag? Als ik aan de manager Sneijder denk, dan zie ik Maradona voor me die met een enorme sigaar tussen de voetballers doorloopt op het trainingsveld. Wes was een schitterende speler, maar ik zou als voorzitter van de plaatselijke dorpsclub het tweede elftal nog niet aan hem toevertrouwen', aldus de columnist.

Aan de andere kant staat Willem van Hanegem juist volledig achter de keuze van Sneijder. Hoewel Sneijder natuurlijk nog wat moet bijleren, is het volgens 'De Kromme' zoeken naar een reactie als zij Sneijder iets gaan uitleggen over traptechniek. 'Je legde Mozart toch ook niet uit hoe hij moest pianospelen?'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.