Terug

Volg Vandaag Inside

'Ik zou hem als AZ blind halen, en als Ajax al helemaal'

26 feb 2024, 13:30

Anco Jansen keek afgelopen weekend naar NEC - Sparta, en raakte onder de indruk van Dirk Proper. In de ESPN-rubriek ‘Bellen met…’ kiest hij Proper als zijn Speler van het Weekend.

“Ik ben een echte liefhebber. Ik kijk bij een wedstrijd altijd eerst naar de opstellingen en dan ga ik op zoek naar mooie voetballers. Daarom had ik dit weekend ook een heerlijk wedstrijdje", zegt Jansen, die zaterdag als analist aanwezig was bij het duel tussen NEC en Sparta (2-0). “Dirk Proper speelde daar echt een geweldige wedstrijd. Die speelt sowieso een heel goed seizoen. Jammer dat hij vijf minuten voor tijd geblesseerd raakte, want dat kost hem de halve finale van de beker."

“Het is wel een mooi verhaal", vervolgt Jansen. “Groot geworden onder de vleugels van Lasse Schöne en nu heeft hij het stokje van hem overgenomen en Schöne uit de basis gespeeld. Hij is ook aanvoerder van Jong Oranje. Hij is aan de bal heel goed, en heeft met rechts en links een goede pass. Hij kijkt heel goed om zich heen, maar in het verdedigen is hij ook agressief en hij pakt veel ballen af. Ik zou hem als AZ blind halen, en als Ajax al helemaal.”

Ook Valentijn Driessen is lovend over de 22-jarige middenvelder van NEC, en is van mening dat Ajax net zo goed hem op de plek van Jordan Henderson kan zetten. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.