Terug

Volg Vandaag Inside

'Ik zie het als compliment dat de bondscoach mijn naam noemt'

'Ik zie het als compliment dat de bondscoach mijn naam noemt'

29 mrt 2021, 12:12

Cody Gakpo hield van de spelers van Jong Oranje nog het beste gevoel over aan de tweede groepswedstrijd op het EK tegen Jong Duitsland (1-1). De aanvaller van PSV speelde voor het eerst dit jaar weer een volledige wedstrijd. "Als je geblesseerd bent, voel je pas echt hoe het is als je niet kan spelen", aldus Gakpo, die halverwege januari op het besneeuwde veld van Sparta Rotterdam een enkelblessure opliep en de weken daarna de achterstand van PSV op Ajax steeds groter zag worden.

Gakpo maakte twee weken geleden in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord (1-1) zijn rentree. "Voor de eerste wedstrijd op het EK tegen Roemenië hadden we de afspraak gemaakt dat we zouden kijken hoe ik uit de wedstrijd tegen AZ zou komen. De tweede wedstrijd zou ik zoveel als mogelijk spelen en dat werden direct 90 minuten."

De 21-jarige buitenspeler had gehoopt eerder zijn rentree te maken. "Ik had een terugval op de training. Toen moest ik weer even rustig aan doen. Uit de laatste scan bleek dat het scheurtje gelukkig helemaal dicht was."

Gakpo kon in zijn eerste volledige duel in 2021 niet voorkomen dat Jong Oranje op het EK voor de tweede keer puntenverlies leed. De Nederlandse beloften moeten dinsdag van Jong Hongarije winnen om nog kans te maken op het bereiken van de kwartfinales.

"Het was zeker teleurstellend, we waren dichtbij om de overwinning over de streep te trekken", aldus Gakpo, die weet dat Jong Oranje sowieso is uitgeschakeld als Jong Roemenië en Jong Duitsland in hun laatste groepswedstrijd met 2-2 of meer gelijk spelen. "Een akkoordje geloof ik niet echt in. Dat leeft ook niet echt bij ons in de groep. We willen zelf overtuigend winnen."

Voortijdige uitschakeling met deze talentvolle groep zou een flinke tegenvaller zijn, weet Gakpo. "We hebben een goede kwalificatie gespeeld. We hebben veel talent. Iedereen doet het individueel ook goed bij z'n club. Het zou zonde zijn als we dan niet doorkomen."

Bondscoach Frank de Boer van het Nederlands elftal is fan van Gakpo. Bij meerdere persconferenties liet hij, pratend over de toekomst, de naam van de jonge PSV'er vallen. "Dat heb ik begrepen, ja. Laatst was hij ook bij PSV en heb ik hem even snel begroet en wilde hij weten hoe het was met mijn blessure. Ik zie het als compliment dat hij mijn naam noemt. Het WK van volgend jaar in Qatar? Het zou leuk zijn als ik er dan bij zit. Het is aan mij om mezelf te laten zien, hier en bij PSV."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.