Terug

Volg Vandaag Inside

'Ik word liever wereldkampioen met snertvoetbal dan eruit te vliegen in de groepsfase'

'Ik word liever wereldkampioen met snertvoetbal dan eruit te vliegen in de groepsfase'

4 dec 2022, 15:48

Jan Boskamp heeft in gesprek met Het Belang van Limburg gereageerd op de zege van Oranje op de Verenigde Staten. Het Nederlands elftal won met 3-1 van de Amerikanen, maar toch was er de nodige kritiek op het vertoonde spel.

"Wij Nederlanders blijven toch een eigenaardig volkie," begint Jan zijn analyse. "Staan we in de kwartfinale van het WK en toch blijven we maar zeiken over de kwaliteit van ons voetbal. In België zou het helemaal anders zijn, maar zo zitten wij nu eenmaal in elkaar. Het is nooit anders geweest."

"Als voetballand zijn we het gewend om geroemd te worden voor ons mooie voetbal met flitsende combinaties en individuele acties," gaat hij verder. "De Hollandse school, weetjewel. Dat is nu helemaal weg. Het resultaat is heilig geworden onder Van Gaal. En geef hem maar eens ongelijk. De man is nu al bijna twintig wedstrijden ongeslagen als bondscoach."

Voor Jan mag de ongeslagen reeks op deze manier nog wel drie wedstrijden blijven duren: "Ik hou van mooi voetbal, maar ik word liever wereldkampioen met snertvoetbal dan eruit te vliegen in de groepsfase met hogeschoolvoetbal. Ik vrees dus dat de romantiek van de Hollandse school een beetje voorbijgestreefd is. Voor mij alleszins."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.