Terug

Volg Vandaag Inside

'Ik weet zeker dat Feyenoord gaat winnen en dat De Kuip zal ontploffen van vreugde!'

'Ik weet zeker dat Feyenoord gaat winnen en dat De Kuip zal ontploffen van vreugde!'

18 jan 2023, 00:00

John Guidetti heeft in een uitgebreid interview met Voetbalzone teruggeblikt naar zijn heldenrol in De Klassieker. De Rotterdammers versloegen de aartsrivaal in 2012 mede dankzij een hattrick van de Zweedse aanvaller (4-2).

In aanloop naar De Klassieker was de oud-Feyenoorder nog een twijfelgeval. "Om eerlijk te zijn was dat een van de slechtste wedstrijden die ik in dat seizoen heb gespeeld", zegt Guidetti, die momenteel uitkomt voor de Zweedse club AIK Solna. "In de aanloop naar het duel was ik ziek, maar ik moest en zou spelen. Dat was te zien aan mijn spel, maar toch stond ik op de juiste momenten op de goede plek. Dat is waar het als spits om draait, het maken van doelpunten. Die bewuste dag zal ik nooit vergeten."

"Ik geloof erin dat die wedstrijd veel heeft veranderd, als een soort keerpunt voor de club en supporters. Sindsdien is de club gaan groeien, dat wij daar als team aan bij hebben gedragen is prachtig", vervolgt Guidetti, die na de gewonnen Klassieker direct naar huis is gegaan. "Ik ben direct naar huis gegaan en heb mijn mobiel op stil gezet. Ik was in die tijd volop gefocust op kampioen worden, helaas heeft dat vanwege omstandigheden niet zo mogen zijn dat jaar. Toch kan ik terugkijken op een geweldige tijd in Rotterdam. Ik mis die tijd regelmatig."

Guidetti volgt Feyenoord nog altijd en zit aankomende zondag om 14:30 uur dus ook klaar voor de televisie. "Ik ga de wedstrijd zeker kijken. Ik blijf voor altijd fan van Feyenoord en wij zijn de twaalfde man. Feyenoord staat bovenaan en dat is de plek waar deze club hoort te staan, ik weet zeker dat de spelers gefocust zullen zijn. Ik kan me goed herinneren dat ik toen in Rotterdam elke dag voelde dat de wedstrijd dichterbij kwam. Het seizoen is nog lang niet over, maar Feyenoord kan nu goede zaken doen. Ik weet zeker dat Feyenoord gaat winnen en dat De Kuip zal ontploffen van vreugde!", aldus de voormalig spits van Feyenoord.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.