Terug

Volg Vandaag Inside

‘Ik weet niet of Scherpen ooit een Ajax-keeper wordt'

‘Ik weet niet of Scherpen ooit een Ajax-keeper wordt'

6 apr 2021, 17:27

Het is nog onduidelijk of Maarten Stekelenburg donderdag het doel van Ajax kan verdedigen in het Europa League-duel met AS Roma. De 38-jarige doelman viel zondag geblesseerd uit in de warming-up van het uitduel met sc Heerenveen en werd vervangen door derde doelman Kjell Scherpen, die geen sterke indruk maakte op Johan Derksen.

‘Hij pakte één goede bal (uitbraak van Van Bergen, red.), die pakte hij goed, technisch perfect’, begint Johan maandagavond bij Veronica Inside zijn verhaal. ‘Maar hij kan niet meevoetballen, dat is bij Ajax al heel vervelend. En die goal bij de eerste paal vond ik een blunder. Ik vind gewoon dat hij het niveau voor Ajax niet heeft.’

Johan denkt dat de jonge keeper er goed aan doet zichzelf een tijdje te laten verhuren. ‘Hij wil graag volgend jaar verhuurd worden aan een Eredivisieclub. Cambuur zou kunnen en ook FC Emmen zou kunnen, als zij er in blijven, maar ik weet niet of hij ooit een Ajax-keeper wordt. Terwijl hij qua postuur het ideale postuur voor een keeper heeft.’

Zelf was de 21-jarige doelman minder kritisch op zijn optreden tegen sc Heerenveen. 'Op één foutje na heb ik het niet slecht gedaan. Ik had die bal natuurlijk niet in de voeten van Veerman moeten schuiven. Gelukkig scoorde hij niet en kon ik Mitchell van Bergen even later nog van scoren houden. Verder heb ik eigenlijk niets te doen gekregen', aldus Scherpen na afloop van het met 1-2 gewonnen duel.

Ajax - AS Roma begint donderdag in de Johan Cruijff ArenA om 21.00 uur. Een week later is de return in Rome.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.