Terug

Volg Vandaag Inside

'Ik weet niet of het zo slim is wat Frenkie de Jong afgelopen weekend deed...'

'Ik weet niet of het zo slim is wat Frenkie de Jong afgelopen weekend deed...'

20 apr 2021, 16:23

René van der Gijp is lovend over FC Barcelona-smaakmaker Frenkie de Jong. De analist zag de middenvelder, die een doelpunt maakte en twee assists gaf, schitteren in de finale van de Copa del Rey.

'Ik weet niet of het zo slim is wat Frenkie de Jong afgelopen weekend deed’ zegt René maandag bij Veronica Inside over de masterclass van De Jong tegen Athletic Bilbao. ‘Als dat de norm is, dan heeft hij echt een probleem. Dan moet hij drie paar schoenen per maand gaan vragen bij Adidas. Hij heeft over het hele veld gelopen joh, die gek. Als je dit op de mat legt... hij was écht krankzinnig goed.’

‘Wat De Jong de tweede helft liet zien kan je niet wekelijks doen. Dat is onmogelijk, man’, vervolgt Van der Gijp, die met name te spreken was over de rol van De Jong bij de 0-3 van Messi. ‘Hoe hij wacht tot Messi weg is, waanzinnig man. Echt waanzinnig. Dat is wel heel knap hoor, dan heb je verschrikkelijk veel gevoel.’

Johan Derksen is het roerend eens met zijn VI-collega en is onder de indruk van de ontwikkeling van De Jong. ‘Deze jongen doet het fantastisch inderdaad. Van alle Ajacieden die naar het buitenland zijn vertrokken is hij een van de weinigen die zich echt heel goed staande houdt in het nieuwe milieu.’

FC Barcelona-trainer Ronald Koeman kon de fraaie bekerwinst in zijn eerste seizoen als trainer van zijn grote liefde heel goed gebruiken. Barcelona greep in januari naast de Spaanse Supercup. Hetzelfde Athletic won, ook in Sevilla, na verlenging met 3-2. In de Champions League moest de ploeg van Koeman in de achtste finales voorrang verlenen aan Paris Saint-Germain. In La Liga mag Barça nog wel hopen op de titel, al staan Atlético Madrid en Real Madrid er momenteel beter voor.

Veronica Inside gemist? Klik HIER om de uitzending van maandagavond terug te kijken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.