Terug

Volg Vandaag Inside

Michel van Egmond lovend: 'Er is geen betere dan Johan Derksen'

Michel van Egmond lovend: 'Er is geen betere dan Johan Derksen'

27 aug 2022, 20:55

Johan Derksen bekleedde tussen 2000 en 2013 de functie van hoofdredacteur voor het magazine Voetbal International. Volgens toenmalig collega en auteur Michel van Egmond was Johan destijds erg meelevend voor zijn medewerkers, maar zou hij ook zwichten voor een papadag?

Dat vragen Michel en Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam zich af in de Dick Voormekaar Podcast. "Hij zit er ook weer. De Bestseller Writer!", opent Martijn de aflevering. "Geen papadag voor jou, hé?"

Michel: “Nee joh, natuurlijk niet. Dat kan toch niet. Wij zijn toch opgevoed door Johan Derksen? Daar bestaat geen papadag. Er bestond toen maar één dag: de VI-dag op maandag!"

Martijn: “Ik vraag me weleens af hé… Hoe zou dat gegaan zijn als Johan nu nog onze hoofdredacteur zou zijn? Johan was nog wel gevoelig voor als je moest thuisblijven voor je dochters, maar papadag..."

Michel: “Ja, op het moment dat er iets ernstigs was in de privésituatie, dan kon je geen betere hoofdredacteur hebben dan Johan Derksen. Iedereen die daar lang genoeg heeft gezeten, die heeft daar ervaring mee. Tenminste, mijn ervaring met hem is perfect."

Martijn: “Ja van mij ook. Maar… papadag? Dat weet ik niet hoor..."

Michel: “Ik weet niet of het woord 'papadag' voorkomt in het woordenboek van Johan.

Michel: Het is weleens gebeurd dat iemand – die heel graag bij VI wilde werken – bij Johan mocht langskomen voor een gesprek toen hij even iemand kon gebruiken in het weekend. Toen zei hij: Kan jij dan zaterdagavond even naar FC Eindhoven? Toen antwoordde die gozer: Nee, dat komt heel slecht uit, want ik ga ’s middags met mijn vriendin winkelen en daarna zouden we nog een hapje gaan eten in de stad. Die hebben we dus nooit teruggelezen in VI. Dus het begrip papadag… Ik weet niet of dat goed was gevallen bij Johan..."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.