Terug

Volg Vandaag Inside

‘Ik vraag me af waarom Barcelona nooit eerder een aanvaller als De Jong heeft gehad’

‘Ik vraag me af waarom Barcelona nooit eerder een aanvaller als De Jong heeft gehad’

8 sep 2021, 10:06

Luuk De Jong is niet uit paniek naar FC Barcelona gehaald. Dat zegt Ronald Koeman in gesprek met Sport

‘Nee, ik had begin augustus al contact met De Jong over een overstap naar Barcelona’, zegt de 58-jarige oefenmeester in gesprek met de Spaanse sportkrant. ‘Ik wilde een ander type aanvaller dan ik al in de selectie had, en dacht toen aan Luuk, omdat ik hem al heel goed ken.’

‘Ik vraag me eigenlijk af hoe het mogelijk is dat Barça nooit eerder een aanvaller als Luuk heeft gehad’, vervolgt Koeman. ‘Hij gaat ons veel opties geven, vooral in de lucht bij vrije trappen en hoekschoppen. Ik ben erg blij met zijn komst.’

Barcelona huurt De Jong voor een jaar van Sevilla, de club waar de 31-jarige spits de laatste twee seizoenen speelde. De Jong was dit seizoen bij Sevilla uit beeld geraakt. Na vijf jaar bij PSV stapte hij in de zomer van 2019 over naar de Spaanse club. Een jaar later was hij de grote held van Sevilla. Met twee treffers in de finale tegen Internazionale (3-2) had hij een groot aandeel in het winnen van de Europa League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.