Terug

Volg Vandaag Inside

'Ik vind Sébastien Haller geen spits waar je heel erg blij van wordt'

'Ik vind Sébastien Haller geen spits waar je heel erg blij van wordt'

28 nov 2021, 21:41

Sébastien Haller ontving de laatste weken veel lovende woorden over zijn spel bij Ajax. Marco van Basten tempert die lofzang en vindt het geen spits waar hij blij van zou kunnen worden.

Van Basten geeft aan bij Rondo op Ziggo Sport nog steeds niet overtuigd te zijn van de kwaliteiten van Haller. 'Ik vind het niet een spits waar je heel erg blij van wordt, in de zin van mooie acties, goed voetballen en een fijne techniek, dat moeten die andere elf spelers invullen.'

'Er wordt altijd gezegd dat een spits van Ajax alles moet kunnen, die moet een doelpunt kunnen maken, aanspeelbaar zijn, een persoonlijke actie hebben, enzovoorts', reageert Jan van Halst. 'Maar hij logenstraft dat eigenlijk. Hij is niet echt een aanspeelpunt, en hij is ook niet snel. Maar hij scoort wel en als de rest goed marcheert, dan kan het dus wel prima bij Ajax.'

Van Basten is wel onder de indruk van het aantal doelpunten van Haller en stelt dat hij daarom voldoet aan de eisen. 'Een spits als hij komt in de Nederlandse competitie wel tot 20-25 goals, maar wat hij nu doet in Europa vind ik opvallend goed. Ik moet wel zeggen dat er een hoop intikkers bij zitten. Het enige wat je dan moet doen is daar staan, maar dat doet hij wel goed', aldus de voormalig spits van Ajax.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.