Terug

Volg Vandaag Inside

'Ik vind het echt not done om zo’n grote speler zo af te branden'

'Ik vind het echt not done om zo’n grote speler zo af te branden'

16 mrt 2021, 11:47

De uitschakeling van Juventus in de Champions League leidde tot een hoop kritiek op Cristiano Ronaldo. De 36-jarige Portugees wist in het tweeluik met FC Porto geen potten te breken en kreeg er van langs in de media. Onder andere Fabio Capello, voormalig trainer van onder andere AC Milan, Juventus, Engeland en Real Madrid, hakte stevig in op de vedette door zijn rol bij de 2-2 van Porto.

‘Dat was een onvergeeflijke fout’, zei Capello in gesprek met Sky Sports over het opspringen van Cristiano Ronaldo bij een vrije trap van Sérgio Oliveira. ‘In mijn tijd werden er spelers gekozen voor de muur en konden niet bang zijn voor de bal.’

Ook Jan Boskamp heeft naar het Champions League-duel gekeken, en was vooral te spreken over FC Porto. ‘Die waren écht heel goed. Juventus kreeg ze niet uit verband gevoetbald en heeft heel weinig gecreëerd’, aldus Boskamp in gesprek met Het Belang van Limburg, die het niet helemaal eens is met de kritiek van Capello op Ronaldo. ‘Fabio Capello heeft die Cristiano op Sky Sports helemaal met de grond gelijk gemaakt. Hij doet dat al langer, maar nu was het echt hakken. Volgens hem geraakt Ronaldo geen man meer voorbij. Het zal wel een oude vete zijn. Over Pirlo deed hij iets voorzichtiger. Maar ik vind het not done om zo’n grote speler zo af te branden.'

‘Al had Ronaldo zeker niet zijn dag’, geeft de analist toe. ‘Hij moet daar altijd het verschil maken. Op een bepaald moment keert zich dat tegen je. Ik denk dat Juventus te laat is begonnen met verjongen. Dat had Barcelona ook. Neem nu Pique en Busquets. Het houdt een keer op, dan moet je doorselecteren. Bij Barça gebeurt dat stilletjes aan. Pedri en De Jong speelden fantastisch tegen PSG', aldus Boskamp in gesprek met het Belgische dagblad.

Juventus werd dinsdag via verlenging uitgeschakeld door FC Porto. Na 90 minuten stond het in Turijn 2-1, dezelfde score als drie weken eerder in Portugal. In de verlenging kwamen beide clubs tot scoren. Op basis van het aantal gemaakte uitdoelpunten plaatste Porto zich voor de kwartfinales.

Kijk hier de samenvatting van het tweede duel tussen Juventus en FC Porto.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.