Terug

Volg Vandaag Inside

‘Ik vind dat Blind écht niet meer kan, hij kan het niet meer belopen’

‘Ik vind dat Blind écht niet meer kan, hij kan het niet meer belopen’

23 nov 2023, 10:40

Het Nederlands elftal mag zich gaan opmaken voor het Europees kampioenschap van volgend jaar in Duitsland, maar of Daley Blind er dan ook nog bij is? Als het aan Gertjan Verbeek ligt niet. Volgens de trainer annex analist heeft de 33-jarige routinier zijn beste tijd gehad.

“Ik vind dat Daley Blind echt niet meer kan”, zegt Verbeek voor de camera van Voetbalzone. “Hij kreeg nog een hoog rapportcijfer (tegen Ierland, red.) en de complimenten van Koeman. Daar begreep ik helemaal niks van.”

Volgens de oefenmeester kan Blind het niet meer belopen. “Zeker niet als hij als linksback moet spelen, en links centraal. Als je ziet hoe hij terugverdedigt als hij wordt uitgespeeld..."

“Aan de bal is hij nog steeds fantastisch”, moet Verbeek toegeven. “Maar dat zal hij op zijn veertigste nog zijn, want dat kan hij gewoon goed. Hij heeft een goede techniek, een goede inspeelpass en hij ziet het spelletje ook, maar fysiek wordt het minder en minder. Tegen Ierland en Gibraltar is dat voldoende, maar tegen een ploeg als Frankrijk word je weggevaagd."

Blind, verdediger van de verrassende Spaanse koploper Girona, begint komende zomer, als hij deel uitmaakt van de selectie, aan zijn vierde eindtoernooi. Hij deed mee aan de WK's van 2014 en 2022 en het EK van 2021. 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.