Terug

Volg Vandaag Inside

'Ik vind Bas Nijhuis niet meer geschikt als scheidsrechter'

'Ik vind Bas Nijhuis niet meer geschikt als scheidsrechter'

21 feb 2023, 11:07

NOS-commentator Arman Avsaroglu vindt Bas Nijhuis niet meer geschikt als scheidsrechter. Dat vertelde hij maandagavond in het Sportforum bij Langs De Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

"Ik vind Bas Nijhuis niet meer geschikt als scheidsrechter, en afgelopen vrijdag (RKC-Fortuna, red.) was daar het zoveelste voorbeeld van," aldus Avsaroglu. Ik heb dit seizoen al een keer een heel vreemde situatie meegemaakt, waarbij ik zelf commentator was, waarbij Murkin van Volendam iemand doormidden zaagde, en Nijhuis geel gaf."

"En nu deze wedstrijd die heel erg vreemd was," gaat de NOS-commentator verder. "Of deze trainer (Velázquez van Fortuna Sittard, red.) weggestuurd had moeten worden, daar kun je over twisten. Persoonlijk vind ik het gek dat een speler onder leiding van Bas Nijhuis iemand doormidden kan schoppen en geel krijgt, en als een trainer iets niet-respectvols zegt, krijgt hij direct twee keer geel en rood."

"Maar het ging mij meer om de situatie, twee keer met een doelman, die gewoon twee keer een overtreding maakte," vervolgt Avsaroglu. Het leidt tot een doelpunt aan de andere kant en hij doet niks! Hij maakt z'n eigen regels, en het helpt hem niet, vind ik, dat hij regelmatig in de media komt om alles uit te leggen en dat ook leuk vindt. Dat helpt hem niet. Ik vind dat hij eerst maar eens gewoon de regels moet naleven, voordat hij dit gaat doen.

"En wat nog erger is, is dat de VAR bij wedstrijden van Nijhuis óf niet meer durft in te grijpen, want net als bij de situatie met Murkin deed de VAR bij RKC-Fortuna niks, terwijl hij dat wel had moeten doen, óf hij denkt: Nijhuis luistert toch niet, dus ik zeg niks. En dat betekent dat het echt invloed gaat hebben op hoe de VAR functioneert," concludeert Avsaroglu.

Bas Nijhuis zat maandagavond aan de bar bij Vandaag Inside, waar hij indirect al reageerde op de kritiek van Avsaroglu. Over de vermeende overtreding van RKC-doelman Vaessen in aanloop naar de 1-1 zei hij: "De keeper komt uit, komt in contact met de aanvaller, ze vallen allebei en het spel gaat gewoon door. Ik vind dit gewoon een normaal contact, niks aan de hand." Over een moment later in de wedstrijd, waarin Vaessen in het strafschopgebied in duel is met Cordoba, zegt Bas: "De keeper komt uit en werpt zich voor de bal. Hij tikt de bal met de hand weg en ze komen in botsing met het lichaam. En dit heeft de VAR aan mij bevestigd. Ik vind het uitstekend dat de VAR hier niet ingrijpt."

Johan Derksen gaf daarnaast al aan dat hij vindt dat Bas ten onrechte vaak gecanceld wordt als scheidsrechter: "Je kunt je, als je dat wil, enorm ergeren aan Bas, met dat arrogante loopje, zelfingenomen hoofd en een beetje teveel spul in z'n haar. Maar ik vind dat hij het voorbeeld is voor alle Nederlandse scheidsrechters."

Bekijk hieronder de mening van NOS-commentator Arman Avsaroglu.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.