Terug

Volg Vandaag Inside

'Ik vergelijk Justin Bijlow met Marc-André ter Stegen'

'Ik vergelijk Justin Bijlow met Marc-André ter Stegen'

7 okt 2021, 15:39

Oud-doelman Henk Timmer is lovend over Justin Bijlow. De huidige doelman van Feyenoord zit opnieuw bij de selectie van het Nederlands elftal en Timmer is ervan overtuigd dat Bijlow de absolute top kan bereiken.

'Je ziet in hem echt een complete keeper', begint Timmer in gesprek met het Algemeen Dagblad. 'Hij kan goed meevoetballen, durft met hoge ballen te komen en heeft een goede reactie in de één tegen één. Hij is echt een complete keeper en dat is voor Feyenoord fantastisch. Mocht hij niet weggekocht worden, dan kan je hem voor tien jaar laten staan.'

Timmer zag in de jeugd bij Feyenoord al het talent van Bijlow naar boven komen. 'Patrick Lodewijks (oud-doelman, red.) heeft hem toen bij Feyenoord één gehaald. Hij was toen keeperstrainer en die zei: Er komt er nou eentje aan... Ik heb een beetje zitten kijken: jeetjemina! Hij heeft alles, de gretigheid straalde er al vanaf. Je kon zien dat hij het talent had, het was alleen een ruwe diamant. Die zijn ze nu aan het bijslijpen.'

Afgelopen seizoen vergeleek toenmalig trainer Dick Advocaat Bijlow met Manuel Neuer. 'Ik vergelijk hem meer met Ter Stegen van Barcelona', reageert Timmer op Advocaat. 'Ik denk dat hij een type keeper is waar Bijlow dichtbij kan komen, dat is de absolute wereldtop. Met zijn ontwikkeling, stijl en hoe hij zich nu manifesteert en op deze leeftijd in het Nederlands elftal staat moet dat kunnen lukken. Dat heeft niet alleen te maken met zijn kwaliteit als keeper, maar ook met de kwaliteit in zijn hoofd. Mentaal zit het bij hem wel goed en als hij dat bij elkaar kan houden, hebben we in Nederland een prachtige keeper voor de komende periode', aldus Timmer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.