Terug

Volg Vandaag Inside

'Ik schat de kans wel hoger in dan 50 procent dat Berghuis naar Ajax gaat'

'Ik schat de kans wel hoger in dan 50 procent dat Berghuis naar Ajax gaat'

23 juni 2021, 11:02

Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis staat in de belangstelling bij Ajax. Martijn Krabbendam, Feyenoord-wachter van Voetbal International acht de kans zeer zeker aanwezig dat de aanvaller na de zomer voor de Amsterdammers speelt. 

‘Het feit dat Ajax zich meldt, zegt al iets. Dat betekent dat er al over gesproken is, dus de kans is wel iets meer dan 50% denk ik’, zegt Krabbendam in de talkshow EK Live van VI

Een transfer van Berghuis naar Ajax zou volgens Krabbendam de stunt van de laatste jaren zijn. ‘Als de beste speler van Feyenoord even de overgang maakt naar Ajax…dat is voor het laatst in 1995 gebeurd met Arnold Scholten, en daarvoor was het Jan Everse eind jaren 70. Dus je kan nagaan dat het wel heel weinig voorkomt.’

Het huidige contract van Berghuis bij Feyenoord loopt medio 2022 af en bevat een gelimiteerde afkoopsom van 4 miljoen euro. Ook PSV en VfL Wolfsburg, de nieuwe club van trainer Mark van Bommel, zouden hem voor dat bedrag willen aantrekken.

Berghuis speelt sinds het seizoen 2016-2017 voor Feyenoord. Eerder kwam hij uit voor FC Twente, VVV-Venlo, AZ en Watford. In het afgelopen seizoen maakte hij in de Eredivisie achttien doelpunten voor Feyenoord.

Dick Advocaat, voormalig trainer van Berghuis bij Feyenoord, denkt dat het spel van de aanvaller beter past bij Ajax dan bij PSV, dat ook geïnteresseerd is in de diensten van de Feyenoord-aanvoerder.

'Systeem van Ajax ligt Berghuis beter dan dat van PSV'
3:02
'Systeem van Ajax ligt Berghuis beter dan dat van PSV'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.