Terug

Volg Vandaag Inside

'Ik moest lachen toen mensen dat afgelopen zomer over Berghuis riepen'

'Ik moest lachen toen mensen dat afgelopen zomer over Berghuis riepen'

14 feb 2022, 11:45

Steven Berghuis is dit seizoen een vaste basiskracht bij Ajax. Feyenoord-icoon Willem van Hanegem is niet verrast dat Berghuis goed presteert bij de Amsterdammers. Dat vertelt 'De Kromme' in zijn column in het Algemeen Dagblad.

'Steven Berghuis valt op en dat is niet zo gek', begint Van Hanegem. 'Ik moest al lachen toen mensen afgelopen zomer riepen dat Berghuis voor de bank was gehaald, want waarom zou de beste speler van Feyenoord niet op het veld staan bij Ajax?', Vraagt de 77-jarige oud-voetballer zich af.

Van Hanegem zag wel dat Berghuis noodgedwongen van positie moest wisselen in Amsterdam. Volgens de oud-speler van onder meer FC Utrecht en Feyenoord is Antony de betere rechtsbuiten van de twee. Berghuis wordt daarom voornamelijk als middenvelder gebruikt bij Ajax. 'Berghuis wilde bij Feyenoord niet op het middenveld spelen, maar bij Ajax is dat anders. Die ploeg valt aan, je hoeft niet zoveel te verdedigen. En dat doet hij goed.'

In totaal speelde Berghuis dit seizoen al 30 wedstrijden voor Ajax. Hierin maakte de linkspoot 8 doelpunten en gaf hij 10 assists.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.