Terug

Volg Vandaag Inside

'Ik kon in die tijd ook naar Feyenoord, maar van jongs af aan ben ik fan van Ajax'

'Ik kon in die tijd ook naar Feyenoord, maar van jongs af aan ben ik fan van Ajax'

31 mrt 2021, 14:41

Zian Flemming speelde jarenlang in de jeugd bij Ajax, maar behaalde nooit het eerste elftal. De middenvelder kon in die tijd ook naar Feyenoord. Flemming koos uiteindelijk voor de club uit Amsterdam vanwege zijn liefde voor Ajax.

Flemming is dit seizoen een vaste waarde bij Fortuna Sittard. De spelverdeler heeft veel geleerd op De Toekomst. 'Het beste voorbeeld: tijdens trainingen en wedstrijden moest ons shirt in de broek, kousen onder de knie en de veters netjes gestrikt, zodat je schoenen niet uit konden vliegen. Voor de training moest je je schoenen schoonmaken', vertelt hij in gesprek met Elf Voetbal Magazine.

'Op een gegeven moment werd ik door Ajax gescout. Ik kon in die tijd ook naar Feyenoord. Ik moet toegeven dat ik de proeftraining bij Feyenoord leuk vond, maar van jongs af aan ben ik fan van Ajax. De keuze was makkelijk, maar dat kwam niet door de manier hoe ik bij Feyenoord werd behandeld.'

Flemming maakte dit seizoen in 26 competitiewedstrijden acht doelpunten, waarin hij ook vier keer een assist gaf. De 22-jarige geboren Amsterdammer heeft nog een contract tot medio 2024 bij Fortuna Sittard.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.