Terug

Volg Vandaag Inside

'Ik kan niemand iets kwalijk nemen'

'Ik kan niemand iets kwalijk nemen'

26 feb 2021, 09:03

PSV-trainer Roger Schmidt vond niet dat hij iemand donderdag iets kon verwijten na de uitschakeling in de Europa League. "We hebben alles gedaan wat mogelijk was. Ik kan niemand iets kwalijk nemen. We waren erg ongelukkig", zei de Duitser na de zege van 2-1 op Olympiakos. De Grieken maakten het doelpunt in de 88e minuut en die was, na de zege van 4-2 uit de eerste wedstrijd, genoeg om de achtste finales te bereiken.

"We speelden een goede wedstrijd, zowel voetballend als op tactisch gebied", keek Schmidt terug. "We creëerden na rust genoeg goede momenten om de derde treffer te maken, dat was ook ons plan in de rust. Als we één doelpunt hadden gemaakt, was het klaar geweest. We waren erg ongelukkig met die late treffer."

Schmidt kreeg de voorbije periode veel kritiek vanwege zijn keuzes qua basisopstelling en ook vanwege zijn wisselbeleid. Zo liet de Duitse trainer zondag tegen Vitesse (3-1) basiskrachten Jordan Teze, Philipp Max, Mario Götze en Donyell Malen op de reservebank beginnen omdat ze volgens Schmidt niet fit genoeg waren om een hele wedstrijd te spelen.

Tegen Olympiakos wisselde Schmidt pas na de tegentreffer. "We zaten goed in de wedstrijd en hadden de controle. Voor mijn gevoel moest ik het zo laten staan", zei Schmidt. "Als je naar ons hele Europese avontuur kijkt dit seizoen, hebben we het goed gedaan."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.