Terug

Volg Vandaag Inside

'Ik hoop dat we niet weer zo lang hoeven te wachten'

'Ik hoop dat we niet weer zo lang hoeven te wachten'

18 dec 2020, 09:40

Bayern München leverde donderdag met Robert Lewandowski voor het eerst in de clubgeschiedenis de wereldvoetballer van het jaar. De Duitse topclub, die vorig seizoen alle hoofdprijzen won, zag bovendien Manuel Neuer uitgeroepen worden tot beste doelman.

'Dit betekent echt veel voor mij', aldus de 32-jarige Lewandowski. 'Ik hoop dat we met Bayern niet weer zo lang hoeven te wachten. Ik hoop dat ons tijdperk voortduurt. We hebben hele goede spelers. Hele jonge speler ook, die er klaar voor zijn.'

De Duitser Lotthar Matthäus was in 1991 de eerste winnaar, als speler van Internazionale. De prijs ging daarna ook vaak naar spelers uit de Italiaanse of Spaanse competitie.

'Vandaag vind ik het moeilijk om onder woorden te brengen hoe trots en blij we zijn', aldus Karl-Heinz Rummenigge, directievoorzitter van Bayern München. 'FC Bayern heeft in zijn geschiedenis nooit de wereldvoetballer geleverd en Robert Lewandowski heeft deze eer meer dan verdiend.'

Lewandowski is nog niet van plan te stoppen. 'Ik wil nog vele jaren op topniveau spelen. Ik ben in mijn hoofd altijd al weer bezig met het winnen van de volgende prijs', zei hij.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.