Terug

Volg Vandaag Inside

‘Ik zou het niet gek vinden als Ajax Heitinga naar voren schuift’

‘Ik zou het niet gek vinden als Ajax Heitinga naar voren schuift’

17 nov 2022, 10:44

John Heitinga wordt door Cristian Willaert en Kees Luijckx genoemd als mogelijke opvolger van Alfred Schreuder bij Ajax. De Amsterdamse club maakte woensdag bekend dat het contract van de Jong Ajax-trainer met twee jaar is verlengd.

“Als de pleuris uitbreekt en dat is bijvoorbeeld over een half jaar, een jaar of misschien zelfs al sneller, dan zou ik het niet gek vinden als ze naar Heitinga zouden gaan”, zegt Willaert bij Voetbalpraat. De ESPN-verslaggever wijst naar een documentaire van Ajax, waarin Heitinga uitgebreid wordt gevolgd. “Dat was een documentaire over de uitzonderlijke kwaliteiten van Heitinga als toptrainer in de dop. Ze zetten hem zelf al op het paard.”

Luijckx kan zich wel vinden in de woorden van zijn collega. "Ajax kan denken: we zetten Heitinga voor de groep, dan hebben we de boel weer even rustig, want het is een Ajax-man”.  Ajax gaat vaker op die manier te werk, weet Willaert, die de aanstelling van Frank de Boer in 2010 als voorbeeld noemt. “Hij is er neergezet, omdat iedereen wist: Als Frank de Boer voor de groep staat, dan gaat het stadion een maand lang niet joelen, dus dan kopen we een maand lang tijd.”

Heitinga (39) doorliep de jeugdopleiding bij Ajax en speelde zeven seizoenen in de hoofdmacht. Na periodes bij Atlético Madrid, Everton, Fulham en Hertha BSC keerde hij in 2015 terug in Amsterdam waar hij een jaar later zijn actieve loopbaan afsloot. Daarna bekleedde hij onder meer verschillende functies binnen de jeugdopleiding. Heitinga is sinds het seizoen 2021/2022 hoofdtrainer van het elftal dat in de Keuken Kampioen Divisie uitkomt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.