Terug

Volg Vandaag Inside

'Ik heb weleens vaker gezegd dat Daley Blind niet kan verdedigen'

'Ik heb weleens vaker gezegd dat Daley Blind niet kan verdedigen'

14 nov 2021, 23:26

Willem van Hanegem heeft in zijn column in het Algemeen Dagblad gereageerd op het 2-2 gelijkspel van Oranje tegen Montenegro: 'In een wedstrijd waarin het resultaat zo ontzettend belangrijk was, hadden we gewoon de finish moeten halen, de punten bij ons totaal moeten optellen en snel wegwezen daar.'

'Dat gebeurde niet en dat kan dus zelfs gebeuren onder een grote trainer als Louis van Gaal,' concludeert Van Hanegem. 'Hij wisselde Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong, die allebei niet goed speelden en het werd zelfs nog minder. Ryan Gravenberch is gewoon niet de speler die gaat duelleren en dát was nodig. Ronald Koeman bracht dan weleens Marten de Roon in, die dat wel heeft. En Teun Koopmeiners wil graag passen en lekker voetballen. Dat kon daar niet. Het is heel erg zonde, want Van Gaal had heel veel spelers kunnen sparen tegen Noorwegen bij winst in Podgorica. Nu moet iedereen vol aan de bak.'

'Niet alleen op fysiek vlak, maar zeker ook qua slimheid. Ik heb weleens vaker gezegd dat Daley Blind niet kan verdedigen. En ik hoorde Jan en alleman vertellen wat hij beter had moeten doen bij de 2-2. Het is simpel. Je stapt bij zo’n bal op het laatste moment achteruit, dan had die Vujnovic de nek van die gozert in de Efteling moeten hebben om die bal te kunnen koppen. Nu diende Blind als een soort trapje en was het raak,' aldus De Kromme.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.