Terug

Volg Vandaag Inside

‘Ik heb Van Dijk en De Vrij als ploeggenoot gehad, maar Sandler is het meest compleet'

30 apr 2024, 11:32

Philippe Sandler staat in de belangstelling van Ajax en PSV en dat kunnen ze bij NEC wel begrijpen. In Nijmegen zijn ze laaiend enthousiast over de 27-jarige verdediger.

“Ik vind Philippe beter dan de centrale verdedigers van Ajax”, zegt NEC-trainer Rogier Meijer in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Ik vind hem aan de bal van heel hoog niveau. Hij maakt vrijwel altijd de goede keuze.”

Volgens Meijer zou Sandler goed passen bij een club als Ajax. “Ajax is behoudens dit seizoen vrij veel aan de bal, dus daar kan Philippe een goede rol in spelen. Er wordt nu veel ingezoomd op zijn verdedigende capaciteiten, maar ook daarin heeft hij grote stappen gezet. Ik denk dat hij klaar is voor een topclub.”

NEC-aanvoerder Bram Nuytinck schaart zich achter zijn trainer. “Philippe kan makkelijk mee bij Ajax en PSV. Ik heb veel goede verdedigers als ploeggenoot gehad, zoals Virgil van Dijk en Stefan de Vrij bij Jong Oranje, en Philippe is het meest compleet. Ik heb aan de bal zelden zo’n speler gezien. Toen ik afgelopen zomer terugkeerde bij NEC, zei ik tegen hem: jij hoort hier niet te spelen. Het is heel bijzonder dat Philippe het shirt van NEC draagt.”

Sandler werd de afgelopen weken verweten laconiek te zijn, maar daar zijn Meijer en Nuytinck het niet mee eens. “Over Virgil van Dijk zeiden ze toch ook dat hij laconiek was?”, weet Meijer. “En hij is nu de aanvoerder van Oranje. Ik vind niet dat Philippe laconiek is. Een foutje maakt iedereen.” Volgens Nuytinck is Sandler niet laconiek maar zelfverzekerd. “Je ziet bij verdedigers van topclubs dat zij met een bepaalde air over het veld lopen, omdat ze zoveel vertrouwen hebben en dat heeft Philippe ook. Als een spits een hattrick maakt, kun je ook makkelijk een bandje maken met de dingen die hij niet goed deed. Hoe Philippe speelt, moet je juist bewonderen.”

Johan Derksen is van mening dat Ajax en NEC op dit moment kwalitatief aan elkaar gewaagd zijn. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.