Terug

Volg Vandaag Inside

'Ik heb Johan Derksen nog aan zijn oren getrokken dat hij niet moest lullen'

'Ik heb Johan Derksen nog aan zijn oren getrokken dat hij niet moest lullen'

29 apr 2021, 09:33

Johan Derksen liet zich in het verleden meermaals kritisch uit over AZ-trainer Pascal Jansen. De besnorde analist vroeg zich af waarom AZ na het vertrek van Arne Slot voor een trainer ging die niet op het hoogste niveau gevoetbald heeft. Johan had een duidelijke mening over Jansen, tot hij begin april een belletje kreeg. 

‘Ik wil graag even een rectificatie plaatsen’, zei Johan op 9 april in een uitzending van Veronica Inside. ‘Ik ben gebeld door Joop Brand, en die heb ik hoog zitten want die heeft mij ontdekt, en hij zegt “jij vraagt je af waarom AZ een trainer neemt die niet gevoetbald heeft, maar je hebt voor je beurt gesproken”.  

Brand wees Johan erop dat Jansen een heel erg groot talent was in de jeugd van Ajax, maar in dienst van Telstar geblesseerd is geraakt waardoor hij niet meer kon voetballen. Volgens Brand moet Johan de huidige trainer van AZ dan ook niet onderschatten. ‘En als meneer Brand mij daarover belt, dan neem ik dat serieus', zegt Johan.

De inmiddels 84-jarige Brand blikt in De Volkskrant terug op het telefoongesprek met Johan. ‘Ik heb Johan Derksen nog aan zijn oren getrokken dat hij niet moest lullen dat Pascal geen technische achtergrond heeft. Hij was technisch veel beter dan Derksen, die ik ook nog ontdekt heb’, stelt de voormalig trainer, die vindt dat Jansen ondergewaardeerd wordt. ‘Pascal schreeuwt het niet van de daken. Iedereen zegt Slot, Slot, Slot, maar onder hem verloor AZ dit seizoen veel punten, omdat ze te ver inzakten in de eindfase. Pascal speelt niet met de kont naar achteren, maar het plassertje naar voren. Presteert een oud-prof zoals hij dan staat het groot in de kranten, dan moet 'ie van iedereen naar Real Madrid', aldus Joop Brand.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.