Terug

Volg Vandaag Inside

'Ik heb geen verklaring voor mijn afwezigheid bij Oranje'

26 mrt 2024, 16:40

Thijs Dallinga werd in november voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal, maar ontbreekt in de huidige selectie van Ronald Koeman voor de wedstrijd tegen Schotland (4-0 winst) en het duel met Duitsland, dat dinsdagavond op het programma staat. Waarom Dallinga er deze keer niet bij zit, durft de 23-jarige spits niet te zeggen.

“Er is veel concurrentie, maar ik moet blijven presteren, gefocust blijven op mezelf en laten zien dat ik de juiste persoon ben om dit werk te doen”, zegt Dallinga tegen RMC Sport. “Ik heb geen verklaring voor mijn afwezigheid. Het is aan mij om eraan te werken om daar weer te komen.”

Dallinga hoopte na zijn Oranje-debuut tegen Gibraltar op meer, zo geeft hij aan in de ESPN-podcast Fresia & Milan Parkeren de Bus. “Je hebt wel het gevoel dat je wat meer in beeld bent. Maar je hebt natuurlijk ook niet op de voorselectie gestaan. Dus dat was voor mij wel een redelijk duidelijk signaal met name richting deze interlandbreak toe. En natuurlijk ook richting het EK misschien wel. Helemaal nadat Brian Brobbey uitviel en ik niet opgeroepen werd, voelde dat wel als een duidelijk signaal.”

Door de blessure van Brobbey leek er even hoop voor Dallinga, maar een oproep zat er niet in. “Ik zat toevallig die wedstrijd tussen Ajax en Sparta te kijken. Toen Brobbey uitviel was dat mijn eerste gedachte. Maar goed, uiteindelijk bleef het belletje uit dus dat heb je te accepteren.”

Dallinga werd in november wél opgeroepen voor het Nederlands elftal. "Mijn moeder geloofde het niet", zei hij tegen Noa Vahle over zijn selectie. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.