Terug

Volg Vandaag Inside

'Ik heb een beetje het idee dat Ajax gebruikt wordt door het management van Henderson'

'Ik heb een beetje het idee dat Ajax gebruikt wordt door het management van Henderson'

10 jan 2024, 15:55

Valentijn Driessen heeft in een video-item van De Telegraaf gereageerd op de interesse van Ajax in Jordan Henderson. Dinsdag werd bekend dat de Amsterdammers de 33-jarige middenvelder graag naar Nederland willen halen.

"Maar Ajax staat natuurlijk niet als enige op de stoep bij Henderson," weet Valentijn. "Er zijn volgens mij nog een Bundesliga-club en twee clubs uit de Premier League die hem graag willen." Henderson verdient op dit moment naar verluidt 15 miljoen euro per jaar bij El-Attfaq. Dat bedrag gaat Ajax niet ophoesten: "Nee, dat sowieso niet," aldus Valentijn. "We weten ook niet of het koop of huur of wat dan ook is, wat de mogelijkheden zijn. En of die Saudi's wel of niet willen meewerken en of ze een gedeelte van z'n salaris willen overnemen."

"Maar misschien wil Henderson ook wel heel veel inleveren om het komende halfjaar bijvoorbeeld in Amsterdam te spelen, of in Engeland of Duitsland," vervolgt de chef voetbal van De Telegraaf. "Daar zal het ook grotendeels van afhangen. Hij heeft al gezegd dat geld niet voorop staat, dus wat dat betreft zou hij kunnen kiezen voor Ajax. Of het sportief de beste keuze is, dat vraag ik mij af. Maar de weg ligt wel open voor Ajax, want anders waren de besprekingen wel afgekapt."

Toch schat Valentijn in dat Henderson uiteindelijk niet naar Amsterdam komt: "Ik denk dat de kans niet zo groot is. Ik heb ook wel een beetje het idee dat Ajax een beetje gebruikt wordt door het management van Henderson om de druk erop te zetten bij andere clubs waar hij misschien liever heen gaat, en dat hij de nummer 5 van Nederland niet als serieuze kandidaat ziet. Maar je weet het nooit: als je het niet probeert, grijp je sowieso mis. Het zou geweldig zijn als een speler van zijn statuur in de Eredivisie komt te voetballen. Dat is een ding wat zeker is."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.