Terug

Volg Vandaag Inside

'Ik had echt verwacht dat deze ploeg een prijs zou pakken'

'Ik had echt verwacht dat deze ploeg een prijs zou pakken'

3 juli 2021, 19:02

Jan Boskamp is enigszins verrast door de uitschakeling van België op het Europees kampioenschap. De ploeg van bondscoach Roberto Martínez verloor vrijdag met 2-1 van Italië. Boskamp had meer van de Rode Duivels verwacht, maar vindt de nederlaag wel terecht, zo vertelt hij aan Het Belang van Limburg

‘Voetballend waren de Italianen bij momenten zeker beter. Vertonghen verdedigde slecht uit bij de eerste tegengoal en bij de tweede dekken de verdedigers niet door. Dan breng je jezelf in de problemen’, zegt Boskamp in gesprek met de Belgische krant. 

De boeiende wedstrijd werd na iets meer dan een half uur opengebroken door Nicolò Barella, die scoorde na een aardige individuele actie. De treffer werd ingeleid door Nicolò Barella, die profiteerde van zwak uitverdedigen van Jan Vertonghen.

De Italianen zetten door en kwamen door Lorenzo Insigne op 2-0. België leek in grote problemen, maar kreeg op de valreep van de eerste helft steun in de vorm van een strafschop. De scheidsrechter wees naar de stip, nadat Jéremy Doku omver was geduwd door Giovanni Di Lorenzo. Romelu Lukaku bracht de spanning terug: 2-1.

Ondanks zijn doelpunt is Boskamp teleurgesteld in Romelu Lukaku, die volgens de analist zijn slechtste match van het toernooi speelde. ‘Je middenveld werd afgetroefd, maar ondanks dat alles krijg je de beste kansen. Romelu kreeg hem er niet in. Vooral die bal die Spinazzola nog van de lijn haalde, moet erin bij zo’n wereldspits. De druk was kennelijk toch heel groot.’

Boskamp werd verrast door het wisselbeleid van bondscoach Martínez. ‘Ik begreep er niks van. Ik gun Praet zijn minuten, maar je verwacht dan eerder een extra spits in de ploeg. Waarom breng je niet Benteke? En waarom gooi je eerder Chadli in de strijd en niet Carrasco, die een topseizoen had in Spanje?’, vraagt de analist zich af. ‘En Driesje Mertens moest kopduels gaan uitvechten met Chiellini. Nou, die bleef makkelijk overeind. Net als Bonucci.’

‘Uiteindelijk is dit geen goed EK geweest voor België’, stelt Boskamp. ‘In de groepsfase breng je geen hoogstaand voetbal en tegen Portugal kom je goed weg. We gingen even in onze kansen geloven, maar de Duivels pakten nu hun momenten gewoon niet. Ik had echt verwacht dat deze ploeg een prijs zou pakken.’

Bron: Het Belang van Limburg.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.