Terug

Volg Vandaag Inside

‘Ik denk dat Van de Beek ook bij Everton problemen gaat krijgen’

‘Ik denk dat Van de Beek ook bij Everton problemen gaat krijgen’

1 feb 2022, 13:19

Valentijn Driessen weet niet of Donny van de Beek de juiste keuze heeft gemaakt door zichzelf een halfjaar te laten verhuren aan Everton. De 24-jarige middenvelder - die in Manchester weinig aan spelen toekwam - kon ook naar Valencia en Crystal Palace, maar gaf de voorkeur aan een tijdelijk vertrek naar de nummer 16 van de Premier League. Onlogisch, zo oordeelt Valentijn.  

‘Ik vind het onlogisch omdat ik denk dat Donny van de Beek ook bij Everton niet past’, zegt de journalist bij Koffie met Valentijn, een online rubriek van VI Vandaag. ‘Davy Klaassen heeft die rol daar ook gehad, dat werkte ook niet.’

‘Van de Beek moet pendelen tussen twee strafschopgebieden, en dan moet hij veel bij de goal komen’, legt Valentijn uit. ‘Maar welke club speelt nou zo dat ze een speciale rol voor Van de Beek inruimen? Dat hebben ze bij Ajax gedaan, daar kon hij excelleren, maar bij Manchester United is dat niet gelukt en die spelen nog veel aanvallender dan Everton. Dus ik denk dat hij daar ook problemen gaat krijgen.’ 

Van de Beek vertrok in de zomer van 2020 van Ajax naar Manchester. In anderhalf jaar speelde de Nederlander 27 competitiewedstrijden, waarin hij twee keer scoorde. Een vaste basiskracht werd hij niet. Dit seizoen mocht Van de Beek in de Premier League alleen acht keer invallen. In de Champions League League had hij wel drie keer een basisplaats. Vanwege gebrek aan speeltijd bij Man United raakte de negentienvoudig international onder bondscoach Louis van Gaal ook zijn plek in de selectie van Oranje kwijt.

Bekijk de nieuwe Koffie met Valentijn in onderstaande video terug.

Koffie met Valentijn: 'Zonder hartproblemen had Ajax direct toegeslagen bij Eriksen'
18:34
Koffie met Valentijn: 'Zonder hartproblemen had Ajax direct toegeslagen bij Eriksen'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.