Terug

Volg Vandaag Inside

'Ik denk dat Overmars wel recht heeft op die miljoen euro aan tekengeld'

'Ik denk dat Overmars wel recht heeft op die miljoen euro aan tekengeld'

27 feb 2022, 08:00

Ajax maakte vrijdag bekend dat Marc Overmars de 1,25 miljoen euro tekengeld moet terugbetalen. Volgens de RvC is er geen sprake van een afvloeiingsregeling, doordat de voormalig directeur voetbalzaken niet voldeed aan de voorwaarden in het arbeidscontract. In de uitzending van VI Vandaag weet Johan echter dat het anders in elkaar zit.

Overmars werd op 28 januari tijdens een bijzondere algemene vergadering voor aandeelhouders herbenoemd tot medio 2026. Daarvoor kreeg de bestuurder 1,25 miljoen euro aan tekengeld. Op 6 februari besloot hij echter om te vertrekken bij de Amsterdammers, vanwege beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag jegens vrouwelijke medewerkers.

Overmars zou het bedrag daarom moeten terugstorten aan Ajax. Volgens Johan onterecht. 'Die heeft hij gekregen over een periode die achter hem lag. Toen hij nog in dienst was. Dus ik denk dat Overmars wel recht heeft op die miljoen euro aan tekengeld. Ajax zou wel een paar hele goede advocaten hebben ingeschakeld', verwacht de besnorde analist. Hélène Hendriks vindt de terugvordering van Ajax ook opvallend: 'Je zou toch denken dat het onderzoek is afgerond als je dit kan eisen. Want anders kan dat toch niet lijkt mij?'

'Misschien dat Marc het gebaar aan een blijf-van-mijn-lijfhuis kan schenken', besluit Johan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.