Terug

Volg Vandaag Inside

'Ik denk dat je het gewoon stil moet gaan leggen. Het loopt de spuigaten uit met die gekkigheid'

'Ik denk dat je het gewoon stil moet gaan leggen. Het loopt de spuigaten uit met die gekkigheid'

18 okt 2021, 08:34

Pierre van Hooijdonk vindt dat er steviger moet worden opgetreden tegen het gooien van bier in Nederlandse stadions. Afgelopen weekend vlogen de biertjes je weer om de oren, onder andere bij de Gelderse derby tussen NEC en Vitesse. 

Van Hooijdonk neemt een moment met Vitesse-speler Maximilian Wittek als voorbeeld, die tijdens het nemen van een corner wordt bekogeld met bekers bier en andere voorwerpen. ‘Op een gegeven moment fluit die scheidsrechter en denk ik “eindelijk een scheidsrechter die ingrijpt”’, begint de analist zijn verhaal bij Studio Voetbal. ‘Dan wordt er doorgegeven dat de stadionspeaker het moet omroepen, dat gebeurt dan en tegelijkertijd wordt die speler weer naar die corner toegewezen en dan gebeurt er precies hetzelfde.’

Van Hooijdonk vindt het dan ook tijd voor maatregelen. ‘Ik denk dat je het gewoon stil moet gaan leggen. Je moet iets gaan doen. Het loopt de spuigaten uit met die gekkigheid’, stelt de oud-spits. ‘In het allerslechtste geval zou je straffen op moeten leggen. Dan dat vak maar leeg voor één wedstrijdje.’

De Gelderse derby is gewonnen door Vitesse. Het elftal van trainer Thomas Letsch was met 0-1 te sterk voor de Nijmegenaren. Het was de eerste ontmoeting tussen de twee rivalen sinds de degradatie van NEC in 2017 naar de eerste divisie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.