Terug

Volg Vandaag Inside

'Ik denk dat het mijn laatste WK is, weet niet of ik de mentale kracht nog heb'

'Ik denk dat het mijn laatste WK is, weet niet of ik de mentale kracht nog heb'

10 okt 2021, 16:18

Neymar denkt erover na om na het WK 2022 in Qatar te stoppen met zijn interlandcarrière voor Brazilië. De 29-jarige aanvaller kwam tot nu toe 111 keer uit voor zijn land.

Neymar maakte in 20120 zijn debuut voor de nationale ploeg van Brazilië. 'Ik denk dat het mijn laatste WK zal zijn', zegt Neymar in gesprek met DAZN. 'Dat denk ik nu, omdat ik niet weet of ik nog de mentale kracht heb om me met voetbal bezig te houden.'

'Ik zal alles aan doen om zo goed mogelijk ten tonele te verschijnen en te winnen met mijn land. Het is mijn grootste droom om het WK te winnen. Ik hoop dat het ons lukt', aldus Neymar. De Braziliaan speelde mee tijdens de Copa América (2011), de Olympische Spelen (2012 en 2016), de FIFA Confederations Cup (2013, en het WK (2014 en 2018).

Debuut Antony

Aanvaller Antony van Ajax heeft zijn debuut in het Braziliaanse elftal opgeluisterd met een doelpunt. De 21-jarige vleugelspits kwam in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Venezuela in de 77e minuut bij een stand van 1-1 in het veld. Nadat Gabriel Barbosa de Brazilianen uit een strafschop op voorsprong had gezet, tikte Antony in de blessuretijd op aangeven van Raphinha de 1-3 binnen.

De Ajacied veroverde afgelopen zomer met het olympisch elftal goud op de Spelen van Tokio. Bij terugkeer in Nederland begon Antony ook sterk aan het nieuwe seizoen. Zo blonk hij in de Champions League uit in de gewonnen groepswedstrijd tegen Sporting Portugal (1-5). Het leverde hem zijn eerste uitnodiging op voor de 'Seleção', het A-elftal van Brazilië.

Zonder de geschorste Neymar zette de ploeg van bondscoach Tite in Caracas na een vroege achterstand ook de negende WK-kwalificatiewedstrijd in winst om. Raphinha, die direct na rust in het veld kwam, was bij alle doelpunten betrokken. De 24-jarige vleugelspits van Leeds United maakte net als Antony zijn debuut.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.