Terug

Volg Vandaag Inside

'Ik ben het vanavond voor het eerst in mijn leven met Femke Halsema eens'

'Ik ben het vanavond voor het eerst in mijn leven met Femke Halsema eens'

17 nov 2021, 19:32

Zes auteurs dingen mee naar de NS Publieksprijs. De schrijver van het volgens de lezers beste boek wordt woensdagavond bekendgemaakt in de talkshow M op NPO 1. 

De genomineerden van dit jaar zijn: Johan Derksen (‘Derksen’), Lale Gül ('Ik ga leven'), Maike Meijer ('Wen er maar aan'), Kees Hulst voor Hendrik Groen (‘Het laatste geheime dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar’), Saskia Noort (‘Bonuskind’), Martien Meiland (‘Martien’) en de onlangs overleden Ruud ten Wolde, die het boek ‘Ziek gelukkig’ schreef.

In de uitzending van M deden vrienden en familie van de schrijvers een laatste oproep om te stemmen. Waar Wilfred Genee een videoboodschap opnam voor de biografie ‘Derksen’, deed Femke Halsema een goed woordje voor het boek van Lale Gül. ‘Ik weet zeker dat de burgemeester van Amsterdam niet voor mij is’, lacht Johan, die zich in het verleden meermaals kritisch uitliet over Halsema. ‘Maar ik was het vanavond trouwens wel voor het eerst in mijn leven met haar eens’, vervolgt de analist. ‘Fan is wat veel gezegd maar ik vind dat dat boek (van Lale Gül, red.) maatschappelijk van belang is, en dat is met mijn boek wat minder.’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.