Terug

Volg Vandaag Inside

Joey Veerman: 'Ik ben één van de meest gehate PSV'ers door Ajax-supporters'

Joey Veerman: 'Ik ben één van de meest gehate PSV'ers door Ajax-supporters'

14 dec 2022, 14:00

Nu Oranje uit het WK is gekegeld en de herstart van de Eredivisie dichterbij komt, wordt de rivaliteit tussen de clubs uit de traditionele top-3 langzaam weer zichtbaar. Joey Veerman neemt daar alvast een voorschot op en denkt dat hij de meest gehate PSV'er is bij de achterban van Ajax.

Dat zegt hij in de YouTube-serie Bij Andy in de auto. Het onderwerp komt ter sprake via Veerman's voormalig teamgenoot Andries Noppert, die in verband wordt gebracht met een transfer naar Ajax. "Ja, maar die club wordt altijd genoemd. Alleen bij mij niet", zegt Veerman gekscherend. Serieus: "Nee, maar het is goed dat ik bij PSV zit. PSV is top. We hebben gewoon een mega leuk team en het is lekker rustig hier. Ik weet trouwens niet hoe dat is bij Ajax of Feyenoord... Maar het is hier gewoon gemoedelijk".

Artikel gaat verder onder de foto.

Hoewel hij momenteel bij de concurrent in Eindhoven speelt, kan hij ook 'gewoon' over straat in Amsterdam. Veerman is wel voorzichtig en zoekt de problemen niet op: "Als ik in Amsterdam ben, dan parkeer ik de auto gewoon op de plek waar ik moet zijn. Dat doe ik wel expres". Dat weerhoudt de voormalig Volendam-speler echter niet om door winkelgebied 'De 9 Straatjes' te lopen. "Daar is het tóch meer toerisme..."

Andy van der Meijde denkt dat de middenvelder geen problemen zou krijgen met Ajax-supporters in Amsterdam. Veerman heeft daar een ander beeld bij: "Ik denk dat ik wel één van de meest gehate PSV'ers door Ajax-supporters", lacht hij. "Dat denk ik wel. Ik weet niet waarom. Ik zeg weleens wat in interviews en daar vinden die Ajax-supporters altijd wat van."

Veerman maakte in januari 2022 voor 6 miljoen euro de overstap van Heerenveen naar PSV. Onder trainer Ruud van Nistelrooij floreert de spelverdeler: in 25 wedstrijden kwam hij tot 7 doelpunten en 5 assists.

Ondanks zijn goede seizoenshelft voor PSV zat Joey Veerman niet bij de Oranje-selectie van bondscoach Louis van Gaal voor het WK in Qatar. Bekijk hieronder zijn reactie.

Veerman over afwezigheid in voorselectie Oranje: 'Ik weet niet wat er gebeurd is...'
2:41
Veerman over afwezigheid in voorselectie Oranje: 'Ik weet niet wat er gebeurd is...'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.