Terug

Volg Vandaag Inside

'Ik begrijp heel goed wat Sneijder nu doormaakt'

'Ik begrijp heel goed wat Sneijder nu doormaakt'

22 apr 2020, 16:45

Andy van der Meijde stopte in 2011 met het betaalde voetbal. De oud-rechtsbuiten beleefde bij Ajax, FC Twente, Internazionale, Everton en PSV een carrière met veel ups en downs. Dat het leven na het voetbal niet altijd gemakelijk is weet Van der Meijde als de beste. Daarom begrijpt hij ook goed wat oud-voetballers, zoals Wesley Sneijder, kort na het einde van hun loopbaan doormaken.

Na zijn carrière feestte Van der Meijde er stevig op los: 'Mijn carrière was over. Nou, toen begon het, hoor. Ik had een groot appartement in Amsterdam. Het was feesten, feesten, feesten. Zuipen, drugs, meisjes,' vertelt de oud-aanvaller in een openhartig interview met Voetbal International.

Ook had de ex-international voor het eerst weer een gevoel van vrijheid toen hij gestopt was met voetballen: 'Mooie tijd wel, want ik had een gevoel van vrijheid. Ik was ook anoniem. Zeven jaar weggeweest uit Nederland en op feestjes kende niemand mij nog. Was best lekker, ik kon doen wat ik wilde.'

Hierom snapt Van der Meijde ook wat bijvoorbeeld Wesley Sneijder zo kort na z'n carrière allemaal meemaakt: 'Hij heeft zijn hele leven als een monnik geleefd en alles voor het voetbal gedaan. Nu geniet hij lekker. Hij drinkt en vreet wat hij wil en wordt dikker. Daar hoor je dan iedereen over. Maar ik denk: Laat hem even lekker van het leven genieten en zeik niet zo. Hij hoeft niet meer voor Oranje te spelen.'

De snelste Europese goal van Ajax staat nog altijd op naam Van der Meijde. In 2003 speelde Ajax in de groepsfase van de Champions League tegen AS Roma. Van der Meijde kreeg het hele Stadio Olimpico na 36 seconden volledig stil. Bekijk de goal hieronder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.