Terug

Volg Vandaag Inside

IJsland gaat weer voor Zweedse bondscoach

IJsland gaat weer voor Zweedse bondscoach

7 aug 2018, 21:39

REYKJAVIK (ANP) - De nationale voetbalploeg van IJsland krijgt weer een bondscoach uit Zweden. Erik Hamrén staat op het punt een contract te ondertekenen bij het land dat debuteerde op zowel het laatste EK als WK. Hamrén heeft zijn functie als technisch directeur van Mamelodi Sundowns neergelegd, volgens de Afrikaanse club omdat hij bondscoach van IJsland wordt.

De IJslandse bond heeft de aanstelling van de 61-jarige Zweed nog niet bevestigd. Hamrén was tussen 2009 en 2016 bondscoach van zijn eigen land. Onder zijn leiding wist Zweden zich te plaatsen voor de EK's van 2012 en 2016.

IJsland bewaart goede herinneringen aan een landgenoot van Hamrén, Lars Lagerbäck. Met die Zweed op de bank wist het eiland met amper 350.000 inwoners zich te plaatsen voor het EK van 2016. IJsland verraste door op het toernooi in Frankrijk de laatste acht te halen. Lagerbäck maakte na het EK plaats voor Heimir Hallgrimsson, die IJsland ook naar het WK in Rusland wist te leiden. Daar bleef de ploeg in de groep steken. Hallgrimsson heeft inmiddels zijn oude baan als tandarts weer opgepakt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.