Terug

Volg Vandaag Inside

‘Ihattaren zit niet in de fase dat hij geholpen kan worden’

‘Ihattaren zit niet in de fase dat hij geholpen kan worden’

15 feb 2023, 11:00

Glenn Helder heeft zich tegenover de NOS uitgesproken over de problemen rondom de voetballer Mohamed Ihattaren.

Ihattaren is al meerdere malen in aanraking geweest met het criminele circuit en werd afgelopen maandag gearresteerd. Hij is inmiddels weer vrijgelaten, maar wordt nog wel als verdachte gezien door de politie. Helder kende ook de nodige problemen in zijn carrière, hij worstelde onder andere met overmatig alcoholgebruik en een gokverslaving. Hij ziet veel van zichzelf terug in Ihattaren, maar denkt dat het tegenwoordig nog moeilijker is voor jonge profvoetballers. "De druk is hoger en sociale media zetten al je daden in de spotlights. Als er in mijn tijd een smartphone had bestaan, zat ik nu nog in de bak", vertelt hij spottend.

De ex-voetballer denkt dat Ihattaren niet op korte termijn zijn leven gaat beteren. "Van der Vaart, Vanenburg, Sneijder, de broer van Nouri, hij kreeg de jackpot aan persoonlijke begeleiding. Hij verkloot het niet zomaar, die jongen wil veranderen, anders zou hij ook geen hulp vragen. Maar hij houdt het niet vol. Het is alsof je van iemand die in een dictee tien keer dezelfde spelfout maakt, verwacht dat hij die de elfde keer niet meer maakt. Als je het niet kan, verander je het niet. Hij zit niet in de fase dat hij geholpen kan worden."

Verder denkt Helder ook wel te weten wat de oorzaak van de problemen is. "Ineens heb je geld en status, mensen hebben torenhoge verwachtingen van je. Alles wat je doet, wordt in de media uitvergroot. Je bent een kind in een te volwassen wereld. Daar verantwoordelijk mee omgaan, is een hele kunst," aldus Helder.

Wesley Sneijder reageerde deze week in Veronica Offside op de arrestatie van Mo Ihattaren. Bekijk de beelden hieronder.

Wesley reageert op aanhouding Ihattaren: 'Ik vind het spijtig'
1:57
Wesley reageert op aanhouding Ihattaren: 'Ik vind het spijtig'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.