Terug

Volg Vandaag Inside

Ihattaren tegen Olympiakos terug bij PSV, Boscagli onzeker

Ihattaren tegen Olympiakos terug bij PSV, Boscagli onzeker

24 feb 2021, 14:09

Mohamed Ihattaren maakt donderdag in de thuiswedstrijd tegen Olympiakos Piraeus in de Europa League weer deel uit van de selectie van PSV. De 19-jarige middenvelder miste vorige week het eerste duel met de Grieken omdat hij ziek was. Ihattaren kon om dezelfde reden zondag ook niet meedoen in de thuiswedstrijd in de Eredivisie tegen Vitesse (3-1).

Het is nog niet duidelijk of Olivier Boscagli mee kan doen. De Franse verdediger viel in Piraeus uit met een hoofdwond. "Gisteren heeft hij individueel getraind", zei trainer Roger Schmidt woensdag. "We hebben zo nog een laatste training en dan kijken we hoe het ervoor staat. We hopen dat hij kan spelen." Middenvelder Ibrahim Sangaré ontbreekt in de groep wegens een schorsing.

PSV verloor vorige week in Piraeus met 4-2 van Olympiakos en zal in het Philips-stadion in ieder geval twee keer moeten scoren om de achtste finales nog te kunnen halen. "Het voelt als een finale", vindt Schmidt. "'We kunnen morgen iets speciaals neerzetten. Het is al even geleden dat PSV bij de laatste zestien clubs zat in een Europees toernooi."

De nederlaag die PSV vorige week leed bij Olympiakos was onnodig, vond Schmidt. "We moeten leren van onze fouten. Olympiakos kreeg niet zoveel kansen, maar scoorde wel vier keer", aldus de trainer, die in de groepsfase van de Europa League met PAOK Saloniki ook een Griekse tegenstander trof. "Thuis kwamen we tegen PAOK met 2-0 achter en wonnen we alsnog met 3-2. We hebben toen een goede mentaliteit laten zien en ook aangetoond in staat te zijn iets speciaals te doen."

Schmidt verwacht dat de tweestrijd donderdag wordt beslist op tactisch vlak. "Dat wordt morgen heel belangrijk. Het gaat niet alleen om emotie en mentaliteit. We moeten gedisciplineerd en gefocust spelen en letten op onze restverdediging. We moeten hun counter eruit halen. Als team willen we een volgende stap maken."

Sangaré is dit seizoen een van de weinige spelers bij PSV die altijd een basisplaats heeft. Schmidt zei nog niet wie de Ivoriaan controlerend op het middenveld gaat vervangen. "Een echte vervanger hebben we niet voor hem. Ibrahim is een belangrijke schakel voor ons."

Mario Götze stond een kleine twee maanden aan de kant met een blessure. De Duitser viel zondag tegen Vitesse (3-1) in en maakte twee belangrijke doelpunten. "Ik heb veel ervaring en kan dat voor deze wedstrijden overbrengen op de groep. Maar wedstrijden zijn moeilijk met elkaar te vergelijken. Details worden beslissend tegen Olympiakos", aldus de spelmaker. "We hebben dit seizoen bijna alle thuiswedstrijden gewonnen, dus ik heb goede hoop. Het is moeilijk om dit drukke seizoen elke keer op topniveau te zijn. Dat kunnen mensen niet van ons verwachten. We hebben nog twee of drie maanden te gaan, dan moeten we conclusies trekken."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.