Terug

Volg Vandaag Inside

Ihattaren geeft eerste interview als Ajacied: 'Ik voel me echt gelukkig, dat is het belangrijkste'

Ihattaren geeft eerste interview als Ajacied: 'Ik voel me echt gelukkig, dat is het belangrijkste'

29 juni 2022, 20:36

Mohamed Ihattaren heeft voor het eerst een interview gegeven als speler van Ajax. De jonge middenvelder blikte uitgebreid terug op een zware periode, vertelde over de hulp die hij heeft gehad van Gerald Vanenburg en keek vooruit naar het nieuwe seizoen: 'Nu wil ik weer gezien worden als voetballer Mo, die de supporters een mooi avondje kan bezorgen.'

Ajax huurt de 20-jarige Ihattaren dit kalenderjaar van Juventus, met een optie tot koop. De voormalige speler van PSV krijgt bij de kampioen een nieuwe kans. Hij arriveerde begin dit jaar met veel overgewicht in de hoofdstad, maar oogde vrijdag op de training afgetraind en fit.

"Vanenburg appte me om met me te kunnen praten", zegt Ihattaren over de 58-jarige oud-international. "We hadden gelijk een klik. Hij zei: spelers met jouw kwaliteiten kunnen niet stoppen, zet dat maar uit je hoofd. Een dag later begonnen we al met trainen."

"Gerald is m'n grootste fan", vervolgde Ihattaren. "Hij is een goede gozer. We gingen heel vaak wandelen samen. Maar ook praten, trainen, bellen. Ik huilde bij hem, alles. Hij was als een grote broer voor me. Ik kon hem ook alles vertellen, nog steeds. Ik ben hem daar erg dankbaar voor."

Alfred Schreuder, de nieuwe trainer van Ajax, sprak vrijdag zijn vertrouwen uit in Ihattaren. "Hij zit nu in kleedkamer 1, zoals we dat hier noemen. Dat is al een mooie beloning voor hem. Nu moet hij wedstrijdritme krijgen en fit blijven. Op jonge leeftijd was hij al zo goed. Dat zag je bij PSV. De klasse druipt nog steeds van hem af."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.