Terug

Volg Vandaag Inside

'Iedereen die nu een Ajax-shirtje draagt van Henderson is hypocriet'

11 mrt 2024, 11:29

Hugo Borst is in zijn nieuwe column voor het Algemeen Dagblad kritisch op Ajax-speler Jordan Henderson. De columnist vindt de Engelsman hypocriet. "En iedereen die nu een Ajax-shirtje draagt van Henderson is dat ook", schrijft Borst onder meer.

Borst beschrijft in zijn column een hoogoplopende discussie over Georginio Wijnaldum en Jordan Henderson die hij voerde met een man. "Dat ik had geschreven dat niet Koetje maar Wijnaldum de ouwe lul is. Maar Gini is pas 33! zei de man. Weliswaar pas 33 jaar, zei ik, maar vanwege Gini’s overbetaalde verblijf in een autocratisch bejaardenhuis, een oord waar rollatorvoetbal wordt gespeeld en waar je trouwens verplicht bent stenigingen of andere doodvonnissen te liken (elk duimpje een ton) en de andere kant op te kijken als er arbeidsmigranten worden uitgebuit, is hij als voetballer een senior geworden, een ouwe lul dus, uitgerangeerd. Zo iemand moet de bondscoach helemaal niet willen oproepen."

"En Jordan Henderson dan? zei de man", vervolgt Borst. "Ach jee. Nog zo’n gewetenloze uitvreter. Ploeggenoot van Wijnaldum bij Al Ettifaq. Nou, het levende bewijs toch! De man zei dat hij Henderson niet zo slecht vond. Demonstratief lachte ik hem uit. Meneer, Henderson is een dissonant op het middenveld van Ajax. Zoveel ervaring maar inmiddels zo uitgewoond dat-ie de kracht mist om constant te presteren. Dus: veel balletjes breed en terug. Zelden een bal vooruit."

De desbetreffende man vindt Henderson een voorbeeldige aanvoerder, tot grote verbazing van Borst. "Ik zou het woord voorbeeldig mijden als de pest, zei ik. Henderson kwam ooit op voor de rechten van homoseksuelen. En uitgerekend in een land waar alleen heteroseksualiteit is toegestaan gaat hij voetballen. Verraad."

"Terwijl hij op het middenveld de bal passt op Gini Wijnaldum worden er in Saoedi-Arabië homo’s vanwege hun andere seksuele voorkeur veroordeeld en gevangen gezet", gaat Borst verder over Henderson. "Dan ben je, als aanvankelijke voorvechter van de LHBTIQ-gemeenschap, een hypocriet. En iedereen die nu een Ajax-shirtje draagt van Henderson is dat ook", aldus Borst.

Hugo Borst vertelde eerder bij Veronica Offside dat hij ook geen fan is van Wout Weghorst in Oranje: "Hebben jullie niet dat je je een klein beetje schaamt?" Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.