Terug

Volg Vandaag Inside

Ibrahimovic leidt AC Milan met jubileumtreffer terug naar de kop

Ibrahimovic leidt AC Milan met jubileumtreffer terug naar de kop

7 feb 2021, 18:05

AC Milan is terug aan kop in de Serie A. Zlatan Ibrahimovic opende in de thuiswedstrijd tegen Crotone met zijn 500e treffer in clubverband de score. De ploeg van trainer Stefano Pioli liep daarna uit naar een overtuigende zege: 4-0. Milan heeft na 21 wedstrijden 2 punten voorsprong op stadgenoot Internazionale, dat vrijdag al won bij Fiorentina (0-2).

De 39-jarige Ibrahimovic schoot na een half uur de 1-0 binnen, na een één-tweetje met Rafael Leão. Het betekende voor de Zweedse spits een jubileumtreffer. Ruim 21 jaar geleden, op 30 oktober 1999, maakte hij in dienst van Malmö FF zijn eerste doelpunt als profvoetballer.

Na nummer 500 volgde tegen Crotone ook nummer 501. Ibrahimovic tikte na ruim een uur spelen op aangeven van linksback Theo Hernandez zijn veertiende competitietreffer van dit seizoen binnen. Hij heeft alleen Cristiano Ronaldo (Juventus, zestien goals) boven zich staan op de topscorerslijst.

De Kroaat Ante Rebic voerde met twee treffers in amper 1,5 minuut tijd de score op naar 4-0. Twee keer kwam de assist van de Turkse spelmaker Hakan Çalhanoglu, die als invaller zijn rentree maakte na enkele weken afwezigheid vanwege een coronabesmetting. Ibrahimovic werd een kwartier voor tijd gewisseld.

Met de Nederlandse verdedigers Bram Nuytinck en Marvin Zeegelaar in de ploeg won Udinese met 2-0 van Hellas Verona, door twee doelpunten in de slotfase. Thomas Ouwejan bleef op de bank bij Udinese, dat in de middenmoot staat.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.