Terug

Volg Vandaag Inside

Ibrahimovic (40) verlengt ondanks blessure contract bij AC Milan

Ibrahimovic (40) verlengt ondanks blessure contract bij AC Milan

18 juli 2022, 15:46

Zlatan Ibrahimovic heeft zijn contract bij AC Milan met een jaar verlengd, zo meldt de club maandag. De 40-jarige Zweed revalideert momenteel nog van een zware knieblessure en het is daardoor onduidelijk wanneer hij weer in actie komt.

Ibrahimovic keerde eind 2019 terug bij Milan met als doel om de gevallen topclub weer kampioen te maken. De eigenzinnige Zweed hield woord en kon 2,5 jaar later de 'Scudetto' vieren. Eerder stond hij tussen 2010 en 2012 ook al onder contract bij Milan. Afgelopen seizoen was hij goed voor acht treffers in 23 wedstrijden in de Italiaanse competitie.

De Zweedse vedette werd in mei geopereerd aan zijn linkerknie, enkele dagen nadat hij met de Milanese club kampioen van Italië was geworden. Het was de eerste landstitel voor Milan sinds 2011.

Ibrahimovic had naar eigen zeggen maandenlang zonder voorste kruisband in zijn linkerknie gespeeld. 'Ik had in mijn gedachten slechts één doel: mijn teamgenoten en de trainer kampioen van Italië maken, want dat had ik ze beloof', schreef hij in mei op Instagram.

'Ik heb iets onmogelijks mogelijk gemaakt. Zes maanden lang had ik een gezwollen knie. Ik kon slechts tien keer met de groep meetrainen. Ik heb meer dan twintig injecties laten zetten. De knie is iedere week 'geleegd'. Iedere dag nam ik pijnstillers. Vanwege de pijn heb ik de afgelopen zes maanden amper geslapen. Ik heb nog nooit zoveel geleden op en naast het veld. Ik heb iets onmogelijks mogelijk gemaakt. Nu heb ik een nieuwe kruisband en een nieuwe trofee', schreef hij eind mei.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.