Terug

Volg Vandaag Inside

'Huwelijk tussen Advocaat en Feyenoord kan in de winter zomaar klappen’

'Huwelijk tussen Advocaat en Feyenoord kan in de winter zomaar klappen’

11 dec 2020, 10:32

Feyenoord ontbreekt voor het zesde seizoen op rij in de knock-outfase van de Europa League. De Rotterdammers gingen tegen Wolfsberger AC roemloos met 1-0 onderuit. Daardoor eindigde Feyenoord als nummer 3 in groep K. 'Dat hebben ze volledig aan zichzelf te wijten, schrijft Valentijn Driessen vrijdagochtend in z'n column voor De Telegraaf.

Het loopt stroef in Rotterdam. Feyenoord zit in een moeizame periode en trainer Dick Advocaat kondigde al aan te vertrekken aan het eind van het seizoen. Valentijn Driessen sluit een voortijdige breuk tussen Feyenoord en Advocaat echter ook niet uit. 'Bij Feyenoord liggen technisch directeur Frank Arnesen en hoofdtrainer Dick Advocaat nog in één bed. Maar voor hoe lang nog na de kansloze nederlaag bij Wolfsberger AC? Tussen de regels door lees je een snelgroeiende verwijdering.'

'Advocaat verwijt Arnesen de door hem gewenste versterkingen niet binnen te halen en zegt dat Ajax de enige topclub in Nederland is. Zelfs als Advocaat gelijk heeft, is het vanuit Rotterdams oogpunt een onhandige uitspraak. En terwijl Advocaat aan zijn lot wordt overgelaten, omarmt Arnesen het Feyenoord-elftal onder 21 jaar bijna demonstratief steviger dan het eerste elftal', ziet Valentijn. 'Financieel en door een compleet nieuwe staf met buitenstaanders te formeren.'

'Vinden Advocaat en Arnesen elkaar niet snel, dan verbetert de relatie niet ondanks de verschillende belangen op korte en lange termijn. En dan kan het huwelijk in de winter zomaar klappen', concludeert Valentijn in De Telegraaf.

Dick Advocaat kondigde begin deze maand aan te stoppen als clubtrainer, al hield de 73-jarige Hagenaar toch een slag om de arm. 'Iedere ochtend om half 7 gaat de wekker. Op een gegeven moment houdt het op. En dan wil ik stoppen. Als clubcoach dan hè', zei hij lachend.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.