Terug

Volg Vandaag Inside

Huub Stevens: 'Ik heb Oranje nog nooit zo slecht zien voetballen op een WK'

Huub Stevens: 'Ik heb Oranje nog nooit zo slecht zien voetballen op een WK'

12 dec 2022, 14:59

Huub Stevens hoopt niet dat Louis van Gaal trainers in de Eredivisie heeft geïnspireerd met zijn tactische keuzes bij het Nederlands elftal, vertelt hij in gesprek met Voetbal International: "Ik heb Oranje eigenlijk nog nooit zo slecht zien voetballen op een WK als nu."

"Ik snap dat je als bondscoach zo ver mogelijk wil komen en dat je een bepaalde tactiek kiest die on-Nederlands is," begint Stevens, "maar de uitvoering in balbezit was echt slecht. "Heel onzorgvuldig in de passing en in de aannames."

"We zijn uitgeschakeld met een Duitse manier van spelen terwijl de Duitsers eruit gingen terwijl ze Nederlandser speelden dan wij. Ik heb maar één Oranje-goal gezien die voortkwam uit goed combinatievoetbal van achteruit. Dat is echt te weinig," concludeert de oud-trainer van onder andere Roda JC, Schalke 04 en PSV.

René van der Gijp vertelde bij De Oranjewinter dat hij juist vindt dat Van Gaal tijdens het WK alles goed heeft gedaan. Bekijk het in de video hieronder.

René concludeert: 'Van Gaal heeft echt alles goed gedaan tijdens WK'
1:42
René concludeert: 'Van Gaal heeft echt alles goed gedaan tijdens WK'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.