Terug

Volg Vandaag Inside

'Huntelaar binnenkort in gesprek met De Graafschap'

'Huntelaar binnenkort in gesprek met De Graafschap'

18 dec 2020, 19:40

De Graafschap gaat binnenkort om de tafel met Klaas-Jan Huntelaar. De club wil onderzoeken of de 37-jarige spits te verleiden is tot een terugkeer naar De Vijverberg.

Klaas-Jan Huntelaar vertelde na afloop van de thuiszege op PEC Zwolle (4-0) dat hij na dit seizoen bij Ajax afscheid wil nemen als profvoetballer. 'Het is mooi geweest', zei hij. 'Zeg nooit nooit, maar het is wel klaar. Mijn lichaam is misschien wel eens uitgeput. Voetballen is het leukste wat er is. Ik vind het ook heel leuk om op het trainingsveld te staan. Ik ken mijn rol bij Ajax. Als er niet zo veel geblesseerde spelers waren geweest, dan had ik vandaag geen 90 minuten gespeeld.'

Echter hoopt de Graafschap Huntelaar te verleiden tot een terugkeer bij de club, bevestigt Hans Martijn Ostendorp. 'Er is contact geweest. Ergens in de komende periode hopen we met elkaar een kop koffie te drinken. Maar het is voorlopig ook niet meer dan dat. Het mag alleen duidelijk zijn dat de deuren hier wagenwijd openstaan en dat Klaas-Jan altijd welkom is bij De Graafschap, in welke rol dan ook', aldus de algemeen directeur van De Graafschap. 'Zelf heeft Huntelaar de deur voor een rentree bij De Graafschap op een kiertje gezet.'

Ook De Graafschap-trainer Mike Snoei hoopt op de komst van Huntelaar. 'Binnen de Ajax-organisatie heb ik een paar contacten en daar begrijp ik dat hij niet fit is, maar mega fit', zegt Snoei in gesprek met Omroep Gelderland. 'Hij traint nog alles. Dan is het heel zonde om de schoentjes al op te hangen. Je moet als voetballer alleen voorkomen dat je voor joker staat, maar dat zal bij Huntelaar niet gebeuren.'

De 37-jarige Huntelaar debuteerde in 2002 in het shirt van PSV in het betaalde voetbal. Hij speelde later voor De Graafschap, AGOVV, sc Heerenveen, Ajax, Real Madrid, AC Milan, Schalke 04 en opnieuw Ajax.

Huntelaar speelde 76 interlands voor het Nederlands elftal en scoorde 42 keer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.