Terug

Volg Vandaag Inside

Humberto Tan: KNVB moet harder optreden tegen racisme

Humberto Tan: KNVB moet harder optreden tegen racisme

9 sep 2022, 11:56

Humberto Tan, voorzitter van de commissie-Mijnals die zich bezighoudt met racisme en discriminatie in het Nederlandse voetbal, wil dat voetbalbond KNVB harder optreedt. "Op papier zijn de dingen heel goed geregeld, maar als er iets gebeurt hoort niemand wat", zegt hij in een interview op NU.nl.

De commissie-Mijnals werd in juli 2020 opgericht als onderdeel van het eerder dat jaar gepresenteerde aanvalsplan tegen racisme en discriminatie in het voetbal van de KNVB en de Rijksoverheid. Naast de presentator hebben onder anderen Ruud Gullit, burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem en voormalig Oranje-international Daphne Koster erin zitting.

Tan en de rest van de commissie reageert in een advies op apengeluiden die te horen waren tijdens de wedstrijd FC Utrecht - Ajax (0-2) toen Ajax-spits Brian Brobbey gescoord had. FC Utrecht heeft voor de discriminerende spreekkoren afgelopen week vier personen een stadionverbod opgelegd. Tan meent net als de rest van de commissie dat er beter moet worden gehandhaafd. "De KNVB hoeft geen nieuwe regels te verzinnen, die zijn er al. We moeten ze wel nakomen met z'n allen", zegt Tan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.