Terug

Volg Vandaag Inside

Hugo de Jonge reageert op spandoek en spreekkoren bij Feyenoord - Go Ahead Eagles

Hugo de Jonge reageert op spandoek en spreekkoren bij Feyenoord - Go Ahead Eagles

23 aug 2021, 17:10

Hugo de Jonge was zondag toeschouwer bij Feyenoord - Go Ahead Eagles, en kreeg daar een duidelijke boodschap mee van de aanwezige supporters. De Jonge, die vorige week opriep dat voetbalfans in het stadion op hun kont moesten blijven zitten, werd toegezongen en zag zijn naam terug op een spandoek van het thuispubliek. ‘Hugo, zitten en muil houden’, stond er in grote letters. Ook de aanhang van de uitspelende ploeg deed een duit in het zakje en zong luidkeels ‘Hugo, hou je bek’.

De demissionair coronaminister kan wel lachen om de acties van het publiek. ‘Stadionhumor, daar moet je tegen kunnen’, zo oordeelt De Jonge, die samen met zijn zoon het Feyenoord-stadion bezocht. ‘We hebben er allebei smakelijk om gelachen.’

De minister is blij met wat hij zag, tijdens zijn bezoek aan De Kuip. ‘Ik vind dat het afgelopen weekend beter ging dan het weekend daarvoor. Je ziet dat de spreiding over het stadion echt beter was.’

Toch ziet De Jonge ruimte voor verbetering. ‘In een aantal vakken in een aantal stadions zag ik dat het hossen op een kluitje nog niet voorbij was. Dat is natuurlijk ook moeilijk in de emotie van het voetbal; dat begrijp ik. Maar dat moeten we echt niet doen.’ De demissionair coronaminister wil daarom alle staanvakken in stadions voorlopig sluiten. Burgemeesters gaan daar dinsdag met profclubs over in gesprek.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.