Terug

Volg Vandaag Inside

Hugo Borst spreekt ongenoegen uit in column: ‘Wat een onvergeeflijke misser’

27 nov 2023, 15:55

Hugo Borst heeft met verbazing gekeken naar de minuut stilte op Het Kasteel, voorafgaand aan Sparta - FC Utrecht. Dat schrijft hij in zijn column voor het Algemeen Dagblad. De minuut stilte bleek namelijk niet voor de onlangs overleden oud-spits Ruud Geels, maar voor een overleden bestuurder.

“Sparta-FC Utrecht begon met een minuut stilte. Logisch, Ruud Geels was gestorven”, zo schrijft Borst. “Hij werd meer dan veertig jaar geleden eredivisietopscorer als spits van Sparta. Ik zie nog hoe René van der Gijp de ballen panklaar voor hem neerlegde. Geen ontkomen aan, want Geels stond steeds vrij.”

Maar de minuut stilte bleek helemaal niet voor de voormalig topspits van Sparta te zijn. “Hij was voor een bestuurder van Sparta die ongeveer tegelijkertijd was overleden”, zo merkte de columnist tot zijn verbazing op. “Wél de bestuurder, níet de oud-speler. Ze hadden er over gediscussieerd bij het regenteske Sparta en dit was het compromis geweest: Ruud Geels zou voor de wedstrijd genoemd worden door de speaker, maar de minuut stilte was exclusief voor bestuurder Simon de Jong, een aardige, gastvrije echte Spartaan trouwens.”

“Wat een onvergeeflijke misser”, zo is Borst kritisch op zijn Sparta. “Ik sprak in een appje mijn ongenoegen uit. Algemeen directeur Manfred Laros antwoordde: ‘Elk besluit kent zijn voor- en tegenstanders. Je mening is duidelijk. Zullen we nu focussen op de wedstrijd, we verdienen een gelijkmaker.’ Sparta verloor van FC Utrecht, want spitsen van het kaliber Ruud Geels hebben we niet meer”, besluit de columnist.

René van der Gijp reageerde onlangs bij Vandaag Inside op het overlijden van Ruud Geels. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.