Terug

Volg Vandaag Inside

Hugo Borst lyrisch: ‘Ik ben verliefd op een voetballer’

Hugo Borst lyrisch: ‘Ik ben verliefd op een voetballer’

24 okt 2022, 15:03

Brian Brobbey had zaterdag met twee knappe doelpunten een belangrijk aandeel in de 1-4 overwinning van Ajax op RKC Waalwijk. Hugo Borst, groot fan van Brobbey, zat thuis voor de buis en genoot met volle teugen van de 20-jarige spits. 

De columnist komt in het Algemeen Dagblad superlatieven tekort voor de sterke aanvaller van Ajax. “Zet voor de sfeer even Minnie Ripertons Lovin’ you op, want ik moet iets bekennen”, begint Borst zijn column. “Ben verliefd op een voetballer. Smoor op een man. Gewoon omdat het kan. De natuur laat zich niet dwingen. Een man dus. Een echte man. Hij heet Brian. Brian Brobbey.”

Borst zegt de centrumspits al jaren te volgen. “Volgens mij zag ik hem voor het eerst toen hij net 16 was. In de jeugd van Ajax. Minderjarig, ik weet het. Maar het was en is platonisch, hè", knipoogt hij.

De columnist wijst naar de uitstekende statistieken van Brobbey. “Ik ben een beetje een starfucker. Want Brian is statistisch beter dan Marco van Basten, Kezman en Romário. Hij scoort gemiddeld eens per 69 minuten. Doet niemand in de geschiedenis mijn waanzinnige Brian na.”

Borst zou Brobbey dan ook altijd opstellen. “Wat wilde Alfred Schreuder nou toch met Kudus in de spits? Maar ook Ten Hag had ’m best eerder kunnen introduceren. Bij die beroemde 0-13 tegen VVV maakte Traoré er vijf. Op zijn plek had Brobbey moeten staan. In Qatar wordt Brian onze supersub. Kirrend, kreunend zal ik naar hem kijken.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.